Ειδήσεις

Νικολούλη: "Τόσο καιρό κάποιοι έκλειναν μάτια και αφτιά"

Συνεχίζονται τόσο στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και στην Αθήνα, όσο και στη συμπρωτεύουσα, οι έρευνες για τον εντοπισμό του Ρεθυμνιώτη φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Μάλιστα, στην Αθήνα η πρωτοβουλία με φόντο τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά έχει συγκινήσει πολύ την οικογένεια. Ο ερευνητής Φώντας Βρόσγος παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των ερευνών, ενώ και ο ίδιος μίλησε για όλα τα δεδομένα που έχουν προκύψει στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα".  

Παράλληλα αποκάλυψε ότι από χθες οι αστυνομικές Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο δύο μαρτυρίες που θέλουν τον Βαγγέλη να εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη και μία δεύτερη που θέλει τον Βαγγέλη να εμφανίζεται στη Χαλκιδική, ενώ ήδη η Αρχιεπισκοπή Αθηνών βοηθάει στις έρευνες με σημείο αναφοράς μοναστήρια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Δείτε τι δήλωσε στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" ο ερευνητής Φ. Βρόσγος:

Στο μεταξύ, το βίντεο που ήθελε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη να κινείται σε κοντινή απόσταση από τη Σχολή είναι εξαιρετικά κακής ποιότητας, γεγονός που εμποδίζει την περαιτέρω ανάλυσή του και τον καθορισμό της ταυτότητας του νεαρού που απεικονίζεται, σύμφωνα με το πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.

Τι λέει η Αγγελική Νικολούλη

Μιλώντας στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα", η δημοσιογράφος κ. Αγγελική Νικολούλη σχολίασε τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών. Μίλησε για μία ομάδα νεαρών Κρητικών που φαίνεται να ασκούσαν μία μορφή ψυχολογικής βίας στον Βαγγέλη. Μάλιστα, δεν αποκλείεται αυτό να ήταν ένα πρόβλημα που διήρκεσε για αρκετό διάστημα. Ωστόσο, η ίδια δεν επιρρίπτει ευθύνες στη Σχολή, υπογραμμίζοντας ότι είναι σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση, σύμφωνα με την οποία θα βγουν σε λίγο καιρό και τα συμπεράσματα.

«Προηγήθηκαν πολλά στη σχολή. Κάποια από αυτά έχουν βάση γιατί τα ερεύνησα κι εγώ. Υπήρχε μια τεταμένη κατάσταση και το παιδί ήταν ευάλωτο. Δεχόταν επιθέσεις και λυπάμαι που το λέω, αλλά από νεαρούς συμπατριώτες του. Από 'κει και πέρα, άλλαξε το δωμάτιο, συνέχισε την πορεία του. Λίγο ήθελε ακόμη για να αποφοιτήσει και φαίνεται ότι και ο Βαγγέλης έκανε υπομονή για να γυρίσει στην πατρίδα του. Δεν μπαίνω στη διαδικασία αν έχει ή δεν έχει ευθύνη η σχολή. Γίνεται ήδη ΕΔΕ γι' αυτό. Εμένα με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Ότι τόσο καιρό τώρα κάποιοι έκλειναν μάτια και αφτιά και ιδού: Έχουμε μια εξαφάνιση. Συμπληρώνεται κοντά ένας μήνας. Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση, ευαισθητοποίηση του κόσμου».

«Όποιοι ξέρουν ας μιλήσουν»

Κάνοντας έκκληση στους Κρητικούς, είπε ότι ως μάνα τής είναι αδιανόητο ότι μία μητέρα μπορεί να αποτρέψει το παιδί της στο να μιλήσει για την υπόθεση του Βαγγέλη, καλώντας όσους γνωρίζουν κάτι να το καταθέσουν με στόχο να βρεθεί. «Αν κάποιος γνωρίζει, ας μιλήσει για να τελειώσει αυτό το μαρτύριο», είπε χαρακτηριστικά η κ. Νικολούλη. Όσον αφορά στην πιθανή συμμετοχή πολιτικού στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η ίδια τόνισε ότι από τη δική της έρευνα δεν προκύπτει κάτι τέτοιο και βεβαίως αυτό είναι ένα θέμα το οποίο το ερευνά ήδη η Αστυνομία.

«Κι εμένα στην πρώτη εκπομπή μού είχαν πει ότι κάποια πρόσωπα είχαν παρέμβει για να σταματήσει αυτή η ιστορία και για να μείνουν τα παιδιά στη σχολή. Τουλάχιστον από τη δική μου έρευνα δεν επιβεβαιώθηκε ότι κάποιος πήρε και είπε "ξέρεις κάτι είμαι ο τάδε και θα κρατήσεις αυτόν εκεί κι ας σου καταστρέφει τη σχολή κι ας σου δημιουργεί πρόβλημα στα παιδιά". Έτσι, σε αυτήν τη διάσταση, δεν επιβεβαιώνεται».

Δείτε τη συνέντευξη της Αγγελικής Νικολούλη από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" και το ρεπορτάζ της "ΚΡΗΤΗ ΤV":

Τους "έμπλεξε" όλους η Ακρίτα

Σε συνέχεια της δημόσιας επιστολής της κ. Έλενας Ακρίτα προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με την εξαφάνιση του Βαγγέλη, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει «ένας πρωτοκλασάτος Κρητικός βουλευτής, ο οποίος συγκάλυπτε τη συμμορία, μεσολάβησε για να μη διώξουν τα παιδιά από τη σχολή και κουκούλωνε την τραγωδία», καθώς και σε συνέχεια αιτημάτων πολιτών που ζητούν «όλοι οι βουλευτές από την Κρήτη, ένας-ένας, να διαχωρίσετε τη θέση σας, ώστε εύκολα και απλά να αποκαλυφθεί ο εγκληματίας και ηθικός συναυτουργός», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης δηλώνει ότι ουδεμία ανάμειξη έχει με τα όσα καταγγέλλονται από την κ. Ακρίτα.

Σχετικά με την εξαφάνιση σπουδαστή και την εμπλοκή πολιτικού προσώπου οι βουλευτές Λευτέρης Αυγενάκης και Γιάννης Κεφαλογιάννης, ερωτώντας τον υπουργό κ. Βούτση για το ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να συμβάλει ουσιαστικά στην έρευνα, αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Καταρχήν, ευχόμαστε όλοι μας ο Βαγγέλης Γιακουμάκης να δώσει σημεία ζωής, να είναι καλά στην υγεία του και σύντομα να επιστρέψει στο σπίτι του. Εκείνο όμως που είναι εξίσου σημαντικό είναι, ως Πολιτεία, να δημιουργήσουμε μια αποτελεσματική "ομπρέλα" προστασίας για όλα τα παιδιά (στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο) από τη βία στην παιδεία. Να επανακαθορίσουμε το σκοπό της και να δημιουργήσουμε εκείνες τις δομές που θα απομακρύνουν τις βίαιες συμπεριφορές μεταξύ των μελών της.

Επίσης, εφόσον αληθεύει η εμπλοκή πολιτικού (για την ακρίβεια Κρητικού βουλευτή, σύμφωνα με τα γραφόμενα της κ. Ακρίτα), ο οποίος με τις πράξεις του άμεσα ή έμμεσα ενεπλάκη στην υπόθεση και μεσολάβησε, άμεσα επιβάλλεται να κατονομαστεί αφενός για να συνδράμει και εκείνος στην έρευνα καταθέτοντας όσα γνωρίζει, εάν γνωρίζει, και αφετέρου για να αποδοθούν ευθύνες από τη Δικαιοσύνη και βέβαια από τα όργανα του κόμματος στο οποίο ανήκει».

Β. Κεγκέρογλου προς Ακρίτα: «Μη λασπολογούνται άδικα οι βουλευτές»

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στην κ. Ακρίτα και ζητά να γίνει πιο συγκεκριμένη στο θέμα με τον Κρητικό βουλευτή έτσι ώστε μη λασπολογούνται άδικα οι υπόλοιποι βουλευτές της Κρήτης.

«Αγαπητή κυρία Ακρίτα, πολύ καλή η παρέμβασή σας για τον Βαγγέλη, αλλά είχε και παράπλευρες απώλειες. Θα σας παρακαλούσα να γίνετε συγκεκριμένη στο θέμα του βουλευτή για να μη λασπολογούνται άδικα οι υπόλοιποι βουλευτές της Κρήτης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μάνος Δασκαλάκης, Ιωάννα Βλαχάκη

Σχόλια