default-image

18χρονη: "Δε με βίασε, είχαμε δεσμό"

Κρήτη
18χρονη: "Δε με βίασε, είχαμε δεσμό"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια πολυδιάστατη υπόθεση κλήθηκε να εκδικάσει χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στο Ηράκλειο. Από τη μια κατηγορούμενοι για σωρεία κλοπών που διαπράχτηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου το 2012 ήταν 6 άνδρες, ενώ παράλληλα ένας από αυτούς ήρθε στο ακροατήριο με τις κατηγορίες για ασέλγεια σε βάρος ενός ανήλικου αλλοδαπού κοριτσιού έναντι αμοιβής, τελεσθείσα κατά συνήθεια και κατά εξακολούθηση, και ένας ακόμη αλλοδαπός άνδρας, ο θείος της 16χρονης τότε, με την κατηγορία της μαστροπείας.

Συγκεκριμένα υπόλογοι για τις κλοπές ξυλοκοπτικών, γεωργικών εργαλείων αλλά και άλλων αντικειμένων ήταν ένας Ρουμάνος, τέσσερις Βούλγαροι αλλά και ένας Κρητικός. Ο 60χρονος τότε Έλληνας φέρεται να είχε σαρκικές και σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη, στην οποία έδινε χρήματα για ρούχα, τσιγάρα αλλά και 100 ευρώ το μήνα για το ενοίκιο του σπιτιού που διέμενε με την οικογένεια του θείου της από τη Βουλγαρία.

Ο θείος, από την άλλη πλευρά, φέρεται να γνώριζε τι συνέβαινε ανάμεσα στο ανήλικο κορίτσι και τον ηλικιωμένο και δεν έκανε κάτι για να το αποτρέψει.

Η ερωτική σχέση ανάμεσα στην ανήλικη και τον άνδρα με διαφορά ηλικίας 40 και πλέον ετών, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά κατά την αποδεικτική διαδικασία, κράτησε περίπου 4 μήνες.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε στο δικαστήριο η 18χρονη σήμερα αλλοδαπή, ο άνδρας δεν τη εκβίασε για να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του και δεν ήταν η πρώτη της ερωτική εμπειρία. Της ζήτησε να τα φτιάξουν, όπως είπε, εκείνη το σκέφτηκε μερικές ημέρες και στη συνέχεια του έδωσε θετική απάντηση. Σύμφωνα πάντα με την ίδια, την περίοδο αυτή δεν είχε άλλη σχέση και δέχθηκε, ενώ ανέφερε πως ήταν ανεξάρτητη, προκαλώντας την αντίδραση της εισαγγελέως. Ακόμη ανέφερε πως και ο πατέρας της, που έφυγε για Βουλγαρία, την άφησε να συντηρεί μόνη τον εαυτό της και πως μάλιστα φέρεται, όταν ενημερώθηκε από τον αδελφό του για τη σχέση της με τον ηλικιωμένο, να μην αντέδρασε. «Μου έδινε 100 ευρώ σαν δώρο εκτός από τα μεροκάματα».

Σύμφωνα με τον 62χρονο, που υποστήριξε πως έβλεπε την ανήλικη σαν γυναίκα του, όλα ξεκίνησαν όταν την είχε δει στην πλατεία του χωριού να περιμένει με άλλους αλλοδαπούς για δουλειά. Της προσέφερε εργασία. Συγκεκριμένα, η μικρή μάζευε χόρτα και εν συνεχεία της ζήτησε να τα φτιάξουν. Είχε πεθάνει η γυναίκα του, είπε, ενώ όταν την είδε τη λυπήθηκε. Τον φρόντιζε, περιέγραψε, του έπλενε τα ρούχα και τον περιποιόταν, καθώς έχει πρόβλημα με την καρδιά του. Με τη σειρά του εκείνος της αγόραζε ρούχα, της έδινε λεφτά για τσιγάρα, 100 ευρώ για το ενοίκιο, αλλά και τα μεροκάματά της, που ανέρχονταν στα 25 ευρώ ημερησίως, όποτε εργαζόταν.

62χρονος: «Δεν ήξερα πόσο χρονών είναι»

Η εισαγγελέας της έδρας, απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο για ασέλγεια, τον ρώτησε αν έχει παιδιά και εγγόνια και ακόμη αν θεωρεί φυσιολογικό να κάνει σχέση με μια κοπέλα που θα μπορούσε να είναι και εγγονή του. Τότε εκείνος αποκρίθηκε πως ο ένας δεν είχε ρωτήσει τον άλλο την ηλικία του και πως το κορίτσι του έμοιαζε για 18 με 19 ετών τότε. Ακόμη συμπλήρωσε πως ο θείος της, γνώριζε για τη σχέση τους, αφού πήγαινε στο σπίτι που ζούσαν με τη 16χρονη, η οποία νοίκιαζε ένα δωμάτιο έναντι 100 ευρώ. Ερωτηθείς για τις κλοπές, δήλωσε αθώος, καθώς υποστήριξε πως δεν ήξερε πως τα αντικείμενα που φύλαξαν οι αλλοδαποί σπίτι του ήταν κλεμμένα.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους κατηγορούμενους για τις κλοπές το 2012, κάποιοι εξ αυτών αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους, γεγονός που κατά την εισαγγελέα μόνο ενοχή δείχνει, ενώ επιπροσθέτως ανέφερε κατά την αγόρευσή της πως κατά την αποδεικτική διαδικασία προέκυψαν οι κατηγορίες για τις κλοπές κατά συναυτουργία για όλους πλην ενός λόγω αμφιβολιών. Έτσι, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου επέβαλε στον 62χρονο 8 έτη ποινή κάθειρξης με αναστολή και χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ. Στο θείο της κοπέλας επιβλήθηκαν 11 χρόνια και 9 μήνες με αναστολή, περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ. Σε δύο ακόμη Βούλγαρους κατηγορούμενους για κλοπές 7 έτη και 9 μήνες και σε έναν ακόμη Βούλγαρο 7 έτη κάθειρξης με αναστολή. Μόνο ένας Ρουμάνος, από τους 6 συνολικά κατηγορούμενους για την υπόθεση με τις κλοπές, κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.

Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News