default-image

Στο τραπέζι η πίστα καρτ - Έπιασε τόπο το ρεπορτάζ

Κρήτη
Στο τραπέζι η πίστα καρτ - Έπιασε τόπο το ρεπορτάζ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τόπο φαίνεται να πιάνουν οι διαμαρτυρίες των δημοτών, αλλά και τα ρεπορτάζ μας, όπως και το χθεσινό, αναφορικά με την πίστα καρτ και το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην παραλιακή λεωφόρου Νέας Αλικαρνασσού. Και αυτό διότι σήμερα αναμένεται να τεθούν επί τάπητος προτάσεις για την εκ νέου λειτουργία τουλάχιστον του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, αλλά και την αξιοποίηση του χώρου της πρώην πίστας καρτ, με σκοπό να ληφθεί απόφαση είτε για την επαναλειτουργία τους, είτε για τη χρήση τους με άλλη μορφή.

«Με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού - Περιβάλλοντος - Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) είχαμε λάβει απόφαση, πριν από το Δεκέμβριο, να αξιοποιήσουμε πάλι το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Έχουμε επισκεφτεί το χώρο προκειμένου να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα. Και αύριο (σήμερα) λοιπόν, στα πλαίσια συμβουλίου της ΔΗΚΕΗ που θα πραγματοποιηθεί, θα συζητήσουμε με ποιους τρόπους μπορεί να γίνει αυτό. Θα δεχτούμε προσφορές και θα γίνει απευθείας ανάθεση με σκοπό τη συντήρηση τόσο του πάρκου όσο και της πίστας καρτ και κατόπιν επανέναρξης πιθανότατα της λειτουργίας τους. Επίσης, έχουμε λάβει υπόψη μας και την τοποθέτηση φύλακα στους χώρους. Θα ληφθεί πιστεύω απόφαση οριστική, διότι είναι χώροι που χρειάζεται να υπάρχουν. Παράλληλα όμως υπάρχουν προτάσεις και για περαιτέρω δράσεις στους χώρους αυτούς», τόνισε η επικεφαλής της Άμεσης Δημοκρατίας, δημοτική σύμβουλος και μέλος της ΔΗΚΕΗ Μόνα Αμανατίδου.

Σημειώνουμε πως, όπως αναφέραμε και στο χθεσινό μας ρεπορτάζ, και οι δύο χώροι έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους τα τελευταία χρόνια. Η εγκατάλειψη είναι ορατή με την πρώτη ματιά, αφού έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους, με τα μπάζα και τα απορρίμματα να σχηματίζουν βουνά. Την ίδια ώρα και οι υποδομές τους έχουν φθαρεί από το χρόνο και την έλλειψη συντήρησης. Έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης και τεράστιες παγίδες για όποιον πολίτη τυχαία θα βρεθεί εκεί, ιδιαίτερα δε για τα μικρά παιδιά.

Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News