Ειδήσεις

Αν κηρυχθεί πλημμυροπαθής ο νομός θα έρθουν οι αποζημιώσεις

Στην αναμονή οι πληγέντες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις έντονες βροχοπτώσεις, τόσο στα διοικητικά όρια του δήμου Ηρακλείου όσο και στις λοιπές περιοχές της περιφερειακής ενότητας, προκειμένου να λάβουν την περίφημη αποζημίωση που θα τους επιτρέψει να επιδιορθώσουν τις ζημιές και θα τους ανακουφίσει οικονομικά.

Εκτός από το έκτακτο βοήθημα για τις ζημιές στις οικοσκευές, άμεσα εκταμιεύσιμο από το Δήμο Ηρακλείου, ύψους 586 ευρώ, η όποια άλλη βοήθεια θα δοθεί εφόσον η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου ή οι πληγείσες περιοχές κηρυχτούν πλημμυρόπληκτες.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο 9,84 ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Γιάννης Λεονταράκης, παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα προς τα αρμόδια υπουργεία, τις πιέσεις και τις επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς από τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους, ακόμα η αρμόδια επιτροπή δεν έχει επισκεφτεί το Ηράκλειο προκειμένου να πραγματοποιήσει την απαραίτητη αυτοψία. Την Παρασκευή μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, θα ενημερώσουν την Περιφέρεια για το χρόνο καθόδου τους στην Κρήτη.

Μόνο στο δήμο Ηρακλείου, σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Μαρίνο Παττακό, οι πληγέντες είναι 131. Εξ αυτών οι 77 υπέστησαν ζημιές στα σπίτια τους και οι υπόλοιποι 55 στα καταστήματα και στις επιχειρήσεις τους στις περιοχές Μαλάδες, Φοινικιά και Γιόφυρο και Τρεις Βαγιές.

«Από εξαγγελίες χορτάσαμε. Είναι καιρός η κυβέρνηση και οι πολιτικοί προϊστάμενοι της να πράξουν τα δέοντα, καθώς οι πληγέντες στενάζουν», τονίζει ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης επίσης στο Ράδιο 9,84.

Ήδη με παρέμβασή του ο ίδιος προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, Νίκο Βούτση και Παναγιώτη Λαφαζάνη, αντίστοιχα, τους ενημερώνει για τις καταστροφές των υποδομών στο δήμο Βιάννου από τα συνεχή κύματα κακοκαιρίας, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, με τις χιονοπτώσεις, τις έντονες βροχοπτώσεις, και τους θυελλώδεις ανέμους.

Σχόλια