default-image

Η νήσος των γάτων

Κόσμος
Η νήσος των γάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάρχει ένα νησί στον κόσμο όπου οι άνθρωποι αποτελούν τη μειονότητα! Και είδος προς… εξαφάνιση! Το όνομα του είναι Ειμέ, βρίσκεται στην Ιαπωνία και κατοικείται από 22 ηλικιωμένους και… 120 γάτες! Λόγος για τον οποίο το νησί αποκαλείται πλέον η νήσος των γάτων!

Στο νησί μπορεί να μην υπάρχουν καταστήματα ούτε καν ξενοδοχεία όμως οι τουρίστες σπεύδουν κατά εκατοντάδες για να δουν από κοντά αυτή τη μοναδικότητα του. Οι γάτες μεταφέρθηκαν στο νησί για να αντιμετωπίσουν τα ποντίκια που είχαν γίνει μάστιγα για τους 22 ηλικιωμένους ψαράδες που ζουν εκεί.

Όμως άρχισαν να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα καθώς δεν έχουν αντίπαλο. Κάποτε το νησί ανθούσε με πληθυσμό που έφτανε τα 900 άτομα. Όμως με το διάβα των χρόνων παρήκμασε και πλέον ζουν εκεί μόνο μια χούφτα ηλικιωμένων που προσπαθούν να περάσουν ήρεμα τα τελευταία χρόνια της ζωής τους χαλαρώνοντας με το ψάρεμα.

Η μοναδικότητα του νησιού έχει  αρχίσει να δημιουργεί όμως προβλήματα καθώς οι γάτες τρώνε τα πάντα αφού το φαγητό δεν είναι πια εν αφθονία και καταβάλλονται πλέον προσπάθειες για τον έλεγχο του πληθυσμού τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News