Ειδήσεις

Τι είπαν οι γιατροί στη δίκη της Στέλλας

Με την εξέταση μαρτύρων συνεχίστηκε από το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η δίκη για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, τον Απρίλιο του 2011 ύστερα από κατανάλωση αλκοόλ.

Μία από τις φίλες της άτυχης κοπέλας, ένας ιδιοκτήτης μπαρ στο Ρέθυμνο οι δυο ειδικευόμενοι γιατροί που ήταν στο νοσοκομείο το βράδυ του συμβάντος και ένας εντατικολόγος εξετάστηκαν από το δικαστήριο με την διαδικασία να εξελίσσεται σε δύο στάδια:

Αν έγινε σωστή διάγνωση και εκτίμηση του περιστατικού

Αν υπήρξε η σωστή αντιμετώπιση από γιατρούς και νοσηλευτές

Οι ειδικευόμενοι γιατροί που εξετάστηκαν με σχολαστικότητα από την έδρα και τους συνηγόρους χαρακτήρισαν το περιστατικό ως συνήθη μέθη εκτιμώντας ότι έγιναν όλα όσα πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις πέρα από την άσχημη εξέλιξη αποδίδοντας το θάνατο της 16χρονης στην τοξικότητα της αλκοόλης. Μάλιστα ένας εκ των γιατρών τόνισε ότι εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι η κατάσταση της 16χρονης ήταν μη αναστρέψιμη, προκαλώντας λεκτικές εντάσεις.

Αίσθηση προκάλεσε και αναφορά του εισαγγελέα της έδρας που αναφερόμενος στα όσα μέχρι σήμερα έχουν ειπωθεί τόνισε: «Ειδικευμένος δεν υπήρχε. Ειδικευμένοι δεν παρέδωσαν. Νοσηλεύτριες δεν παρέδωσαν. Άφησαν την ασθενή με ορό στο φορίο».

Η δίκη θα συνεχιστεί το πρωί της Τετάρτης

Αντώνης Νομικός

Σχόλια