Ειδήσεις

"Ποιος κάλυπτε τους βασανιστές του Βαγγέλη;"

Με μια παρέμβαση-βόμβα, οι βουλευτές Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης και Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης, έθεσαν ερώτηση στον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, ζητώντας του να κατονομαστεί άμεσα εκείνος ο κρητικός πολιτικός  (και μάλιστα "πρωτοκλασάτος") που σύμφωνα με την επιστολή της Έλενας Ακρίτα αλλά και τις φήμες που "σέρνονται" τις τελευταίες ημέρες, κάλυπτε τους βασανιστές του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το περιεχόμενο της ερώτησης των δύο βουλευτών έχει ως εξής:

«Η υπόθεση της εξαφάνισης του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, έχει συγκλονίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, η οποία περιμένει απαντήσεις. Σε επιστολή (2/3/2015) της δημοσιογράφου κ. Έλενας Ακρίτα προς τον Αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, ανέφερε "Στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται γνωστός πολιτικός άνδρας. Ένας "πρωτοκλασάτος" Κρητικός βουλευτής ο οποίος συγκάλυπτε τη συμμορία, μεσολάβησε για να μην διώξουν "τα παιδιά" από τη Σχολή και κουκούλωνε την τραγωδία".

Σε απάντηση του κ. Γ. Πανούση στην επιστολή της κ. Ελ. Ακρίτα αναφέρεται σχετικά με την εμπλοκή πολιτικού από την Κρήτη ότι «Η εμπλοκή οποιουδήποτε πολιτικού και για οποιονδήποτε λόγο απόκρυψης είναι τόσο αποδοκιμαστέα ώστε θα έπρεπε για λόγους ηθικής τάξης και παραδειγματισμού ο αρχηγός του κόμματός του να τον αποβάλει από τη Βουλή. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να καταδικάζονται δημόσια πριν γίνουν καρκινογόνα».

Κατ' αρχήν ευχόμαστε όλοι μας ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, να δώσει σημεία ζωής, να είναι καλά στην υγεία του και σύντομα να επιστρέψει στο σπίτι του. Εκείνο όμως που είναι εξίσου σημαντικό είναι ως Πολιτεία να δημιουργήσουμε μια αποτελεσματική "ομπρέλα" προστασίας για όλα τα παιδιά (στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο) από την βία στην παιδεία. Να επανακαθορίσουμε τον σκοπό της και να δημιουργήσουμε εκείνες τις δομές που θα απομακρύνουν τις βίαιες συμπεριφορές μεταξύ των μελών της.

Επίσης, εφόσον αληθεύει η εμπλοκή πολιτικού (για την ακρίβεια Κρητικού βουλευτή, σύμφωνα με τα γραφόμενα της κ. Ακρίτα), ο οποίος με τις πράξεις του άμεσα ή έμμεσα ενεπλάκη στην υπόθεση και μεσολάβησε, άμεσα επιβάλλεται να κατονομαστεί αφενός για να συνδράμει και εκείνος στην έρευνα καταθέτοντας όσα γνωρίζει, εάν γνωρίζει, και αφετέρου να αποδοθούν ευθύνες από τη Δικαιοσύνη και βέβαια από τα όργανα του κόμματος στο οποίο ανήκει.

Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1. Σε ποια φάση βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου σπουδαστή; Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση για να συμβάλει ουσιαστικά στην έρευνα εντοπισμού του Βαγγέλη Γιακουμάκη;

Οι βουλευτές, Γιαννης Κεφαλογιάννης, Λευτέρης Αυγενάκης».

Σχόλια