default-image

Συνάντηση Ν. Μαριά με το δήμαρχο της μαρτυρικής Κερύνειας

Συνάντηση Ν. Μαριά με το δήμαρχο της μαρτυρικής Κερύνειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με το δήμαρχο της μαρτυρικής Κερύνειας κ. Γλαύκο Καριόλου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Έλενα Βράχα-Χριστοφορίδου και κ. Μαρία Μουστάκα-Κουρούγιαννη είχε σήμερα Τρίτη 3/3/2015 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Aντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ο Νότης Μαριάς εξέφρασε την πλήρη και αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα που κάνουν οι Κύπριοι αδελφοί μας προκειμένου να τεθεί τέλος στην παράνομη κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον τουρκικό στρατό και να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν σημαντικές πτυχές του Κυπριακού, ιδίως δε το κεφαλαιώδες ζήτημα των χιλιάδων αγνοουμένων Ελληνοκυπρίων, σημαντικός αριθμός εκ των οποίων προερχόταν από τη μαρτυρική Κερύνεια.

Το εγκάρδιο κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση επιβεβαιώνει το αρραγές εθνικό μέτωπο Ελλάδας-Κύπρου ιδίως σε μια φάση που εντείνονται οι προκλήσεις της Τουρκίας ενάντια σε Κύπρο και Ελλάδα με αποκορύφωμα την παράνομη τουρκική notan που προσπάθησε να κόψει το Αιγαίο στα δύο για ασκήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News