Ειδήσεις

Τηλεδιάσκεψη Βαρουφάκη με Μαζούχ, Γκογιάλ και Κοστέλο

Με τους εκπροσώπους της Ε.Ε. Κοστέλο, της ΕΚΤ Μαζούχ και του ΔΝΤ Γκογιάλ είχει το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν τα θέματα που θα απασχολήσουν το Eurogroup της Δευτέρας, και κυρίως το φορολογικό, ώστε η Ελλάδα να λάβει μια υποδόση των 7,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να διευκολυνθεί στην εξυπηρέτηση των χρηματοδοτικών της αναγκών.

Ο κ. Βαρουφάκης στη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, θα παρουσιάσει τις έξι προτεινόμενες από την Ελλάδα μεταρρυθμίσεις, τις οποίες θέλει να προχωρήσει η κυβέρνηση (φορολογικό, αποκρατικοποιήσεις, ΣΔΙΤ).

Στη βάση αυτών των προτάσεων, όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας χθες το βράδυ στο Star, θα υπάρξει συζήτηση στο Συμβούλιο για το ποιες μεταρρυθμίσεις θα προηγηθούν και η χώρα θα κριθεί από τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα υλοποιήσει.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στον Ενικό» στο Star, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε παράλληλα, ότι η Ελλάδα θα είναι συνεπής στην αποπληρωμή των χρεών της προς το ΔΝΤ και ότι «είμαστε στη διαδικασία εξασφάλισης των πόρων για όλο το τετράμηνο (της παράτασης)».

Τόνισε ότι μοναδική λύση είναι η αναδιάρθρωση του χρέους εντός της ευρωζώνης και «σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι λύση η επιστροφή στη δραχμή». Μάλιστα, ερωτηθείς για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Λαπαβίτσα, είπε ότι «ο Λαπαβίτσας έχει κτίσει ολόκληρη καριέρα πάνω στην επιστροφή στη δραχμή».

Σχόλια