Ειδήσεις

Δεν αποφυλακίζονται οι 5 για την υπόθεση Κατσούλη

Απορριπτική ήταν η πρόταση της εισαγγελέως Ηρακλείου στην αίτηση αποφυλάκισης των 5 προφυλακισμένων για την υπόθεση του θανάτου του φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη, στην οποία και ζήτησε την κράτησή τους. Η ανακρίτρια με τη σειρά της απέρριψε το αίτημα που είχαν υποβάλει οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων, που ζητούσαν να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτησή τους με περιοριστικούς όρους.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ακόμη στις αιτήσεις τους έκαναν λόγο για την ορθότητα του χαρακτηρισμού της κατηγορίας ως ανθρωποκτονία ή σωματική βλάβη.

Ωστόσο, παρότι το αποτέλεσμα για την αποφυλάκιση ήταν απορριπτικό, σύμφωνα με τους δικηγόρους των 5 προφυλακισμένων ανδρών, σήμερα υπήρξε και θετική εξέλιξη, καθώς άλλαξε η κατηγορία και από ανθρωποκτονία από πρόθεση μετατράπηκε σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, που ζητήθηκε κατά τις αιτήσεις, επικαλούμενοι οι συνήγοροι υπεράσπισης την ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο του 47χρονου φιλάθλου.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια διενεργεί συμπληρωματική ανάκριση για την υπόθεση, στην οποία θα διερευνηθούν θέματα που αφορούν στη νεκροψία-νεκροτομή στο άψυχο κορμί του 47χρονου.

Ανεξάρτητα πάντως με τα παραπάνω, στις 15 του Μαρτίου συμπληρώνεται το 6μηνο κράτησης των κατηγορούμενων, οπότε θα γίνει τακτικό δικαστικό συμβούλιο για να αποφασιστεί εάν θα συνεχιστεί η κράτησή τους ή όχι.

Σχόλια