Ειδήσεις

Εικονικό ταξίδι από το Λονδίνο στην ηλιόλουστη Κρήτη

Το αίθριο του μεγαλύτερου αστικού πολυκαταστήματος της Ευρώπης, του Westfield London, ντύθηκε στα γαλανόλευκα, καθώς με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο μιας δυναμικής καμπάνιας προβολής του νησιού σε πολλές χώρες του εξωτερικού, περισσότεροι από 200 χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το θεματικό πρωτοποριακό κρητικό περίπτερο και να πραγματοποιήσουν ένα εικονικό ταξίδι στις ομορφιές ενός από τους δημοφιλέστερους τόπους διακοπών των Άγγλων - και όχι μόνο - τουριστών.

Το κρητικό θεματικό πάρκο, που παρουσιάστηκε μέσα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV", προσκαλούσε τους συμμετέχοντες μέσα από ειδικές προβολές, αλλά και διαδραστικά παιχνίδια, να αποδράσουν εικονικά από το βροχερό Λονδίνο και να ξεκινήσουν, χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις τους, να ονειρεύονται τις ιδανικές φετινές διακοπές τους στην Κρήτη.

Όπως τόνισε ο κ. Βαμιεδάκης στη διάρκεια της εκπομπής, «οι επισκέπτες έμειναν εξαιρετικά ενθουσιασμένοι, δηλώνοντας ότι θα φροντίσουν να επισκεφτούν σύντομα το νησί για να βιώσουν την πραγματική εμπειρία, γεγονός που επιβεβαιώθηκε τόσο από την εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή στις καθημερινές κληρώσεις με έπαθλα ταξίδια στην Κρήτη, όσο και τις συνεχείς ερωτήσεις για τα καλύτερα ταξιδιωτικά πακέτα που πωλούνται στη βρετανική αγορά».

Η διαδρομή ξεκινούσε με ένα γαστριμαργικό ταξίδι στην πλούσια κρητική διατροφή, με τη δυνατότητα γευσιγνωσίας τοπικών προϊόντων, διαφορετικών ειδών ελαιολάδου αλλά και παραδοσιακών συνταγών και γλυκισμάτων.

Κατόπιν ειδικοί αναλάμβαναν να εκπαιδεύσουν τους ενδιαφερόμενους σε έναν εντυπωσιακό προσομοιωτή ιστιοπλοΐας, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα βίντεο από πανέμορφες κρητικές παραλίες αλλά και ενημερώνοντάς τους για τις δυνατότητες που προσφέρει το νησί για διακοπές δράσης και περιπέτειας.

Συγχρόνως, οι λάτρεις της ηρεμίας και ξεγνοιασιάς προσκαλούνταν να επισκεφτούν το χώρο του spa, να φορέσουν ειδικά γυαλιά προβολής βίντεο με τα ωραιότερα τοπία της Κρήτης και υπό τη συνοδεία κρητικών φυσικών ήχων να απολαύσουν ένα χαλαρωτικό μασάζ.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης, εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και ο δρ Νικόλαος Ραπτάκης, εκτελεστικός γραμματέας, οι οποίοι δήλωσαν ικανοποιημένοι με το ενδιαφέρον του βρετανικού κοινού και την αυξητική τάση που παρουσιάζεται και τη φετινή χρονιά. 

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

ΗΛΙΟΣ

ΘΑΛΑΣΣΑ

«Στόχος της Περιφέρειας Κρήτης μέσα από αυτή τη δράση είναι να φέρει σε μια πρώτη επαφή τις αισθήσεις των Βρετανών με τις εμπειρίες που προσφέρει το νησί μας και να τους προσκαλέσει να ολοκληρώσουν την εμπειρία στις διακοπές τους. Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν έντονο και οι εντυπώσεις από αυτό το συνδυασμό διαδραστικών εμπειριών θετικές. Για το φετινό καλοκαίρι αναμένουμε ισχυρό ρεύμα επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό προκύπτει τόσο από το ενδιαφέρον που εκφράζει ο κόσμος και οι τουριστικοί παράγοντες, όσο και από τις αυξημένες μέχρι στιγμής κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι και ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την ισχυροποίηση της στερλίνας σε σχέση με το ευρώ, γεγονός που καθιστά τη χώρα μας πιο ανταγωνιστική για τους Άγγλους», πρόσθεσε ο κ. Βαμιεδάκης.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Στη διάρκεια της εκπομπής έγινε επίσης αναφορά και στην παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τις αρχές του χρόνου.

Να σημειωθεί πάντως ότι οι προωθητικές πρωτοβουλίες συνεχίζονται σε λοιπές ευρωπαϊκές πόλεις, με επόμενο σταθμό το Βερολίνο και τη συμμετοχή της Κρήτης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB 2015, με τα στελέχη της Περιφέρειας να στοχεύουν στην όσο το δυνατόν προώθηση και προβολή του νησιού μας μέσω συγκεκριμένων δράσεων, όπως για παράδειγμα ο Κινηματογραφικός Τουρισμός, και με δυνατά χαρτιά για το νησί μας να θεωρούνται ο πολιτισμός, η γαστρονομία, η κουλτούρα η φιλοξενία ο ήλιος και η θάλασσα.

Ο ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ


ΟΝΟΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΠΟΛΗ

ΕΙΔΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ

ΕΚΘΕΣΗΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ 2014

ΑΝΑΔΟΧΗ ΑΠΟ ΠΕ

1

VAKANTIEBEURS

Ουτρέχτη

ΜΙΚΤΗ

13-18/1/2015

117.520

ΛΑΣΙΘΙ

2

FERIENMESSE

Βιέννη

ΜΙΚΤΗ

15-18/1/2015

150.367

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

3

MATKA

Ελσίνκι

ΜΙΚΤΗ

15-18/1/2015

70.000

ΧΑΝΙΑ

4

SALON DES VACANCES

Βρυξέλλες

ΜΙΚΤΗ

5-9/2/2015

100.576

ΧΑΝΙΑ

5

IMTM

Τελ.-Αβιβ

ΜΙΚΤΗ

10-11/2/2015

23.500

ΛΑΣΙΘΙ

6

GREKLAND PANORAMA

Στοκχόλμη

ΜΙΚΤΗ

13-15/2/2015

7.000

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

7

FERIE FOR ALLE

Χέρνιγκ

ΜΙΚΤΗ

20-22/2/2015

64.520

ΧΑΝΙΑ

ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ Η ΚΡΗΤΗ ΕΩΣ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2015


ΟΝΟΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΠΟΛΗ

ΕΙΔΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ

ΕΚΘΕΣΗΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ 2014

ΑΝΑΔΟΧΗ ΑΠΟ ΠΕ

8

ΙΤΒ

Βερολίνο

ΜΙΚΤΗ

04-08/3/2015

174.000

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

9

ΜΙΤΤ

Μόσχα

ΜΙΚΤΗ

18-21/3/2015

37.436

ΛΑΣΙΘΙ

10

IFTM TOP RESA

Παρίσι

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

ΤΙΚΗ

22-25/9/2015

ΡΕΘΥΜΝΟ

11

W.T.M.

Λονδίνο

MIKTH

2-5/11/2015

47.425

ΡΕΘΥΜΝΟ

12

TT WARSAW

Βαρσοβία

MIKTH

26-28/11/2015

17.342

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Βάλια Μπούη

Σχόλια