Ειδήσεις

Μαζεμένες 486 προσλήψεις στα σχολεία

Την έκανε την έκπληξη ο υπουργός Παιδείας και ανακοίνωσε χθες μαζεμένες 486 προσλήψεις, σε μια περίοδο που έχουμε συνηθίσει τις προσλήψεις με το σταγονόμετρο στα δημόσια σχολεία. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την πρόσληψη 210 αναπληρωτών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και 276 στην πρωτοβάθμια.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας δηλώνει την πρόθεσή του να προβεί άμεσα στην πρόσληψη 195 αναπληρωτών διαφόρων ειδικοτήτων και προωθεί προς υπογραφή Κοινή Υπουργική Απόφαση για την πρόσληψη 500 εκπαιδευτικών για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα ΕΠΑ.Λ.

Ο υπουργός Παιδείας από την προηγούμενη εβδομάδα είχε προαναγγείλει ότι έχει τη δυνατότητα να διορίσει με τον υπάρχοντα προϋπολογισμό αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Μάλιστα, άφηνε αιχμές για τους προηγούμενους, έχοντας πει χαρακτηριστικά: «Θα εκπλαγείτε όταν θα δείτε ότι το υπουργείο μπορεί να προσλάβει αναπληρωτές καθηγητές. Θα προσλάβουμε με τον υπάρχοντα προϋπολογισμό αναπληρωτές, που κρατούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο... συρτάρι για δικούς τους λόγους».

452 αιτήσεις διευθυντών Εκπαίδευσης για 13 θέσεις

Εντωμεταξύ, η δέσμευση του υπουργού Παιδείας για διορισμό των 13 νέων περιφερειακών διευθυντών Εκπαίδευσης με αξιοκρατικά κριτήρια πυροδότησε το ενδιαφέρον των υποψηφίων. Έτσι, κατατέθηκαν συνολικά 452 αιτήσεις για 13 θέσεις, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που είχε υπολογιστεί.

Το εάν ο υπουργός Παιδείας εφαρμόσει πραγματικά αυτό που δήλωσε (ότι δεν υπάρχουν κομματικά κριτήρια σε τέτοιου τύπου διαδικασίες), ίσως βρεθεί σε δύσκολη θέση. Και ίσως αναγκαστεί να τοποθετήσει σε κάποιες από τις 13 θέσεις πρόσωπα γαλάζιων και πράσινων αποχρώσεων...

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των 452 υποψηφίων βρίσκονται νυν περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης, "απλοί" δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, αλλά και σημερινά στελέχη εκπαίδευσης (σχολικοί σύμβουλοι και διευθυντές σχολείων).

Ελένη Σταυρουλάκη

Σχόλια