Ειδήσεις

"Υπεύθυνοι για τα αδέσποτα είμαστε εμείς οι ίδιοι"

Αυξάνεται τραγικά ο αριθμός των αδέσποτων στο Ηράκλειο, με τον πληθυσμό τους να αριθμεί περίπου στα 1.500 σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου Πέτρο Ινιωτάκη που μίλησε στο Ράδιο 9,84.

Έκκληση του ιδίου αλλά και δριμύ "κατηγορώ" σε βάρος εκείνων που εγκαταλείπουν τα ζώα στους δρόμους επικαλούμενοι σειρά προβλημάτων. Έκκληση και προς τις δημοτικές Αρχές της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου να μη στηρίζονται στο κυνοκομείο Ηρακλείου, το οποίο έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας μόνο 80 ζώων, τα οποία μετά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το τσιπάρισμα και τον εμβολιασμό τους πρέπει να αφήνονται ελεύθερα.

Στις άμεσες κινήσεις του Δήμου είναι εκ νέου μία ευρεία καμπάνια για την αντιμετώπιση του θέματος και ενδεχομένως η δωρεάν στείρωση των ζώων.

«Ας μην ξεχνάμε», πρόσθεσε ο κ. Ινιωτάκης, «πέραν των ελλείψεων υποδομών και οικονομικών, των περιορισμών και της νομοθεσίας που θέλει τα αδέσποτα να απελευθερώνονται αμέσως μετά την περίθαλψη τους στα κυνοκομεία, πως ο πληθυσμός τους αυξάνεται καθώς οι άνθρωποι διαπράττουν αυτό το διπλό κοινωνικό έγκλημα», όπως το αποκάλεσε.

Σχόλια