Ειδήσεις

"Καμπάνα" στον Γιώργο Δεικτάκη για παράβαση καθήκοντος

Φυλάκιση 18 μηνών και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα χρόνο με τριετή αναστολή, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, επιβλήθηκε στον πρώην γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργο Δεικτάκη.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για την υπόθεση αναφορικά με τη μεταφορά έδρας ταξί στη Χερσόνησο.

Ο πρώην γενικός γραμματέας δικάστηκε ερήμην, καθώς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ενώ σημειώνεται πως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής που υποβλήθηκε από την πλευρά του κ. Δεικτάκη.

Υπενθυμίζεται πως η δίκη έγινε μετά από μηνυτήρια αναφορά δύο ιδιοκτητών ταξί από την περιοχή της Χερσονήσου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συντάχθηκε, ο πρώην γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Δεικτάκης, τον Οκτώβριο του 2012, απέρριψε την ένσταση που είχαν υποβάλει 11 ιδιοκτήτες ταξί, μεταξύ των οποίων και οι δύο μηνυτές, κατά των αποφάσεων του περιφερειάρχη Κρήτης, με τις οποίες εγκρίθηκε η οριστική αλλαγή έδρας ταξί στα τοπικά διαμερίσματα Κεράς, Γαλίφας, Χαρασού, Επάνω Βάθειας, Καινούργιου Χωριού, Κόξαρης, Καλού Χωριού και Σγουροκεφαλίου στο δήμο Χερσονήσου. Μάλιστα, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, ο κ. Δεικτάκης, αν και διαπίστωσε ότι οι εν λόγω αποφάσεις του περιφερειάρχη δεν είχαν εκδοθεί νόμιμα, εντούτοις δεν προέβη στην ακύρωσή τους.

Σχόλια