Ειδήσεις

Αναβολή της υπόθεσης απαγωγής καθηγητή το Μάιο

Για τις 18 Μαΐου του 2015 πήρε αναβολή η εκδίκαση της υπόθεσης της απαγωγής και ξυλοδαρμού κρητικού καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ που βρέθηκε στο στόχαστρο συγγενών και φίλων της νεαρής φοιτήτριας Αγγελικής Σταυρουλάκη (φωτογραφία επάνω) μετά την εξαφάνισή της στο Ρέθυμνο το Φεβρουάριο του 2010.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 5 χρόνια, λίγους μήνες μετά την εξαφάνιση της 20χρονης κοπέλας, καθώς οι οικείοι της πίστευαν πως ο πανεπιστημιακός με καταγωγή από το Λασίθι ήξερε πού βρισκόταν, καθώς φέρεται να διατηρούσε φιλικές σχέσεις μαζί της και δεν τους το αποκάλυπτε.

Το θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πει στους συγγενείς της Αγγελικής Σταυρουλάκη πως δε γνώριζε τίποτα όσον αφορά στην εξαφάνισή της, γεγονός που εκ του αποτελέσματος, όπως φάνηκε, δεν τους έπεισε και έτσι ακολούθησε η απαγωγή του το καλοκαίρι του 2010.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, εκτός από τους δύο βασικούς κατηγορούμενους που φέρονται να είναι ο αδελφός της κοπέλας και ένας φίλος του, στο σκαμνί θα καθίσουν τέσσερα ακόμη άτομα, τα οποία φέρονται να βοήθησαν και να εμπλέκονται στην υπόθεση. Ένας ακόμη άνδρας, αλλά και δύο γυναίκες.

Τότε ο αδελφός της αγνοούμενης και ένα ακόμη άτομο φέρονται να απήγαγαν τον καθηγητή από τον Κουτσουρά, κοντά στο Μακρύ Γιαλό στο Λασίθι, όπου έκανε διακοπές. Εν συνεχεία να τον μετέφεραν στη Μεσαρά, όπου κρατήθηκε παρά τη θέλησή του για τουλάχιστον μια εβδομάδα και εκεί φέρονται να τον χτύπησαν και να τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν, αν δεν τους μαρτυρήσει πού βρίσκεται η κοπέλα.

Τελικά, ο καθηγητής, μη αντέχοντας, αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες του με ένα κονσερβοκούτι και έτσι αφέθηκε ελεύθερος και οι βασικοί κατηγορούμενοι παραδόθηκαν στην Αστυνομία.

Η απουσία του καθηγητή, που μένει μόνιμα στη Βρετανία, και η αποστολή μέσω της πολιτικής αγωγής εγγράφου στο Δικαστήριο, μέσω του οποίου γνωστοποιούσε ότι αδυνατεί να βρεθεί στην Κρήτη λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει μετά από το θάνατο συγγενικού του προσώπου, ήταν και η αιτία της χθεσινής αναβολής.

Τον θεώρησαν υπαίτιο για την εξαφάνιση της Αγγελικής

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της αρπαγής από κοινού, της απλής συνέργειας στην αρπαγή, των επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού και κατ' εξακολούθηση, της παράνομης οπλοφορίας όπλου και φυσιγγίων και της οπλοχρησίας κατ' εξακολούθηση. Σύμφωνα με τον Διονύση Βέρα, δικηγόρο των κατηγορουμένων, οι εντολείς του έχουν ομολογήσει την πράξη και με βούλευμα παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο. Ακόμη έφτασαν σε αυτό το σημείο καθώς θεώρησαν τον άνθρωπο αυτό παράγοντα στην εξαφάνιση της μονάκριβης Αγγελικής. Ωστόσο και παρά τις συνεχείς αναζητήσεις, τα ίχνη της 20χρονης μέχρι και σήμερα αγνοούνται.

Μαρία Μαυρομάτη

Σχόλια