default-image

Ορεινή Ναυπακτία, ιδανικός προορισμός για φυσιολάτρες

Ταξίδια
Ορεινή Ναυπακτία, ιδανικός προορισμός για φυσιολάτρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα ορεινά του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, στα σύνορα με τη Φωκίδα, η περιοχή της Ορεινής Nαυπακτίας, ή Kράβαρα όπως λεγόταν παλαιότερα, είναι ένας συναρπαστικός ορεινός προορισμός που κρατιέται μακριά από το μαζικό τουρισμό και προσφέρεται για φυσιολάτρες.

Ανάμεσα στις νότιες απολήξεις της Πίνδου, την Οξιά, το Παναιτωλικό και τα Βαρδούσια, έχοντας στα νότια τον Μόρνο, τον Εύηνο και τον παραπόταμό του Κότσαλο, περιλαμβάνει περισσότερα από 45 χωριά που κρέμονται σαν αετοφωλιές ανάμεσα σε ατελείωτα δάση από έλατα, καρυδιές, οξιές και λόγγους με καστανιές.

Τα μονοπάτια που συνέδεαν τα χωριά είναι ακόμη βατά και περνούν μέσα από ρεματιές και μαγικά τοπία, οι δασικοί δρόμοι σε φέρνουν στην καρδιά των βουνών και η διαδρομή γύρω από την Ευηνολίμνη κόβει την ανάσα. Το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται σήμερα από άποψη τουριστικών υποδομών, οι οποίες αρχίζουν σιγά-σιγά να αναπτύσσονται, στον Δήμο Aποδοτίας με επίκεντρο την Άνω Χώρα.

Από την Άνω και την Κάτω Χώρα ( Μεγάλη και Μικρή Λομποτινά ) μέχρι την Αμπελακιώτισσα ( Κοζίτσα ), τον Πόδο, τον Πλάτανο ( Βονόρτα ) και την Περδικόβρυση ( Σινίστα ), για να αναφέρουμε μόνο μερικά χωριά, τα Άνω Κραβαροχώρια μπορούν να αποτελέσουν τον κύριο κορμό μιας γοητευτικής περιήγησης. Ανάμεσά τους, τα Ευηνοχώρια αποκτούν νέα ζωή με τη δημιουργία του φράγματος του Ευήνου: Άγιος Δημήτριος, Νεοχώρι, Αράχοβα, Κλεπά, Περδικόβρυση βλέπουν στην πανέμορφη τεχνητή λίμνη.

Η Ορεινή Ναυπακτία συγκεντρώνει κυρίως επισκέπτες που αναζητούν χαμηλών τόνων διακοπές με διάθεση περιήγησης που δεν φοβούνται τα χιλιόμετρα. Γι' αυτό και οι μικροί απλοί προσωπικοί ξενώνες, όλοι πετρόχτιστοι και μες στο πράσινο, είναι ο κανόνας στην περιοχή, με μετρημένα τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία.

Η περιοχή προσφέρεται και για εναλλακτικές δραστηριότητες: πεζοπορία, ράφτινγκ, mountain bike, διαδρομές με 4x4. Τα μονοπάτια που συνέδεαν κάποτε τα χωριά είναι ακόμη βατά και οδηγούν μέσα από ρεματιές σε απίστευτα τοπία. Σχετικές πληροφορίες θα πάρετε από την Άνω Χώρα, απ' όπου αρχίζει και το Φαράγγι του Κάκαβου με το πέτρινο γεφύρι, ένα από τα πιο διάσημα μονοπάτια της περιοχής.

Αν θέλετε να εξερευνήσετε σε βάθος την περιοχή, αποφύγετε το χειμώνα που οι δρόμοι συχνά παγώνουν και γίνονται πιο επικίνδυνοι ( απαραίτητο το 4x4 ). Την άνοιξη και το καλοκαίρι με συμβατικό αυτοκίνητο και προσεκτική οδήγηση θα είστε μια χαρά. Αυτές είναι και οι εποχές για να περπατήσετε την ορεινή Ναυπακτία μέσα από μονοπάτια που ένωναν παλιά τα χωριά.

Πηγή: athinorama.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News