Ειδήσεις

Μ. Ιγνατίου: "Εξαναγκάζουν τον Τσίπρα σε συγκυβέρνηση"

Μια "βόμβα" έριξε ο έγκριτος δημοσιογράφος και καλός γνώστης της "υψηλής πολιτικής" Μιχάλης Ιγνατίου, που με άρθρο του αναφέρει την πληροφορία από «σοβαρό αξιωματούχο» ότι το σχέδιο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι να εξαναγκάσει, μέσω πιέσεων, τον Αλέξη Τσίπρα να συγκυβερνήσει με τους πολιτικούς του αντιπάλους!

Το άρθρο-βόμβα του Μιχάλη Ιγνατίου έχει ως εξής:

«Μετά την ολοκλήρωση του δράματος στο Eurogroup και τη συμφωνία της Αθήνας με τους Ευρωπαίους δανειστές της, που οδήγησε στην αποδοχή της επέκτασης του Μνημονίου, η χώρα ξεκίνησε την πορεία προς τη "σταύρωση". Ελπίζουμε πως στο τέλος της διαδρομής θα υπάρχει και ανάσταση στο έργο, με πρωταγωνιστή τον υπερτιμημένο κ. Βαρουφάκη και το Γερμανό ομόλογό του, Σόιμπλε, ο οποίος δείχνει ανοικτά την απέχθειά του…

Έχω την αίσθηση ότι, όπως όλοι οι πολιτικοί, έτσι και οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, που τους ανέμενα διαφορετικούς, ζουν στο μικρόκοσμο του κέντρου της Αθήνας, διότι δείχνουν με έντονo τρόπο ότι δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που περιτριγυρίζουν όχι τους ίδιους και το κόμμα τους, αλλά τη χώρα.

Ας το ξαναπούμε: Θέλω να πιστεύω πως είναι λίγοι αυτοί που δεν επιθυμούν την επιτυχία της κυβέρνησης, και όποιας κυβέρνησης προσπάθησε ή προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Και είναι αδιανόητο Έλληνες να εύχονται αποτυχία του κ. Τσίπρα και της ομάδας του, που ανέλαβε τις τύχες της χώρας μετά τις εκλογές. Βέβαια δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούμε όλοι με όλους και με όλα, αλλά την ίδια στιγμή είναι καθήκον και υποχρέωση να νοιαζόμαστε και να προσπαθούμε για το καλό της πατρίδας.

Επαναλαμβάνουμε το ναι, λοιπόν, στην έξοδο από τα Μνημόνια και τα Προγράμματα. Απαντούμε δυνατά και ισχυρά ότι ακόμα και η ρήξη είναι επιθυμητή. Αν θέλετε, είναι και αυτό το στοιχείο της κούρασης που επηρεάζει το μυαλό και τις δυνάμεις του καθενός. Δεν κομίζω γλαύκα ες Αθήνας, αλλά αυτό είναι το απαύγασμα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και του σημερινού πρωθυπουργού.

Όμως υπάρχει ένα ερωτηματικό που ισοπεδώνει την παραπάνω θέση μας. Μπορεί να ζήσει η χώρα χωρίς δανεικά; Και ο μεγαλύτερος αντιμνημονιακός θα απαντήσει αρνητικά. Ούτε τώρα, δυστυχώς, ούτε στο μέλλον. Και εάν επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας και αποκλειστεί μία διά παντός το "κούρεμα", θα έχουν δεσμευτεί οι ζωές ακόμα δύο γενεών.

Οι δανειστές δεν θα υποχωρήσουν και αυτή η πληροφορία πρέπει να προβληματίσει και να ξυπνήσει τον πολιτικό κόσμο. Θα το καταγράψω όσο πιο ωμά το άκουσα από σοβαρό αξιωματούχο: Ο κ. Σόιμπλε έχει θέσει στόχο να υποχρεώσει τον κ. Τσίπρα σε συγκυβέρνηση με τους εχθρούς του. Και όσοι έχουν μελετήσει το Γερμανό υπουργό, γνωρίζουν πως οι σχεδιασμοί του πάντα υλοποιούνται…».

Σχόλια