default-image

Επιχείρηση εντοπισμού του Ρεθυμνιώτη φοιτητή: "Να βρεθεί ο Βαγγέλης"

Επιχείρηση εντοπισμού του Ρεθυμνιώτη φοιτητή: "Να βρεθεί ο Βαγγέλης"

Από τις 11 το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού του Ρεθυμνιώτη φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη που εξαφανίστηκε πριν από 22 ημέρες από τα Γιάννενα, όπου φοιτούσε. Με κεντρικό σύνθημα «Να βρεθεί ο Βαγγέλης, προσπαθούμε και βοηθάμε όλοι» και σημείο εκκίνησης το σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά, εκατοντάδες άτομα συμμετέχουν στον εντοπισμό του, υπό την καθοδήγηση του ιδιωτικού ντετέκτιβ Γιώργου Τσούκαλη, αναζητώντας τον 20χρονο σε περιοχές του Πειραιά και της Αθήνας όπου βρίσκονται οι "κόκκινες ζώνες".

Πάνω από 400 άτομα έδωσαν το "παρών" στις έρευνες. Κρατώντας φωτογραφίες του Βαγγέλη στα χέρια ρωτούν σε σταθμούς μετρό, τρένων, λεοφωρείων και σε πλατείες αν κάποιος έχει δει τον 20χρονο φοιτητή... Άνθρωποι που είτε γνώριζαν τον Βαγγέλη είτε όχι, αλλά ως φαίνεται έχουν ευαισθητοποιηθεί, συγκεντρώθηκαν στο σταθμό του ΗΣΑΠ προκειμένου να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια που γίνεται εδώ και μέρες με μοναδικό στόχο τον εντοπισμό του. Το συντονισμό έχει αναλάβει ο ιδιωτικός ερευνητής, που κατόπιν εντολής της οικογένειας παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την υπόθεση αξιοποιώντας όλες τις μαρτυρίες που έχει στα χέρια του προσπαθώντας να βρει απαντήσεις για τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Βαγγέλη και φυσικά να διαπιστώσει κατά πόσο όλα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ενισχύουν την αρχική του εκτίμηση ότι ο νεαρός φοιτητής κινείται στην Αθήνα και στον Πειραιά.

Βάσει σχεδίου λοιπόν και υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του Γιώργου Τσούκαλη, όλοι όσοι συγκεντρώθηκαν από το πρωί στο σταθμό κατευθύνθηκαν σε συγκεκριμένα σημεία, τις λεγόμενες "κόκκινες ζώνες" της επιχείρησης εντοπισμού του Βαγγέλη.

Σύμφωνα με το protothema.gr, αυτές είναι:

-Πειραιάς (Ηλεκτρικός, Γρηγορίου Λαμπράκη, λιμάνι)

-Μοναστηρίακι (Μετρό-πλατεία, Ψυρρή, Θησείο)

-Πατήσια (περιμετρικά του σταθμού)

-3ης Σεπτεμβρίου (κοντά στο καφέ της κ. Ρένας, σύμφωνα με μαρτυρία της οποίας κυκλοφορούσε στην περιοχή)

-Άγιος Ιωάννης (μετρό)

-Ανθούπολη (μετρό)

-Ομόνοια (μετρό αλλά και περιμετρικά στενά μέχρι Μεταξουργείο)

-Αμπελόκηποι (μετρό)

-Κερατσίνι (δρόμοι-κλειδιά μη ανακοινώσιμοι)

-Αμφιάλη (δρόμοι κεντρικοί αλλά και δύο λιγότεροι κεντρικοί μη ανακοινώσιμοι)

Δραματική έκκληση  

Συγκινημένη, η μητέρα του Βαγγέλη με δάκρυα στα ματια, είπε μεταξύ άλλων πως ελπίζει ότι σήμερα θα βρεθεί ο Βαγγέλης και ευχαρίστησε τα παιδιά για αυτή την προσπάθεια που έκαναν από μόνα τους.

«Δεν αντέχω άλλο το μαρτύριο αυτό, θέλω να βρω το παιδί μου», είπε στο protothema.gr. «Θέλουμε να επικοινωνήσει μαζί μας, με την οικογένειά του. Εμείς είμαστε δίπλα του και όλος ο κόσμος, όλη η Ελλάδα, τον αγαπάει και τον στηρίζει. Ήρθαμε από την Κρήτη, η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι, για να ενισχύσουμε την προσπάθεια των παιδιών, να βοηθήσουν αυτοί εμάς και εμείς αυτούς, για να βρούμε τον Βαγγέλη. Έχω συγκινηθεί με την κινητοποίηση όλων στο Facebook. Τους ευχαριστώ όλους, πραγματικά, μέσα από την καρδιά μου».

Από την πλευρά του, ο θείος του 20χρονου, Γιώργος Ανδρεαδάκης, δε χάνει τις ελπίδες του να βρεθεί τελικά ο Βαγγέλης: «Ελπίζω κάτι να γίνει σήμερα. Έχουμε αγωνία, η οικογένεια, οι φίλοι του Βαγγέλη θα είναι σήμερα εδώ και με τη βοήθεια του Γιώργου Τσούκαλη ελπίζουμε κάτι να βρούμε».

Το μόνο που νοιάζει την οικογένεια είναι να βρεθεί ο 20χρονος. Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Γιακουμάκη, επίσης θείο του 20χρονου, η οικογένεια δεν έχει σκοπό να ανοίξει "βεντέτα" με τους ανθρώπους που ευθύνονται για την εξαφάνιση του Βαγγέλη. Οι δικοί του άνθρωποι θέλουν μόνο να βρουν το παιδί τους και για τα υπόλοιπα θα αναλάβει η Δικαιοσύνη, όπως είπε.

Ο θείος του φοιτητή επίσης κάνει έκκληση στον κόσμο να μην επικοινωνεί με την οικογένεια αν δεν είναι σίγουρος κάποιος ότι έχει δει τον Βαγγέλη, καθώς η οικογένεια δέχεται πολλά τηλεφωνήματα με διάφορες πληροφορίες, που καμιά φορά αποπροσανατολίζουν την έρευνα.

Τα συγκινητικά μηνύματα στο Facebook

Εντωμεταξύ, κάθε μέρα η σελίδα του Βαγγέλη στο Facebook, την εποπτεία της οποίας έχει η αδελφή του, κατακλύζεται από μηνύματα ανθρώπων που μπορεί να μην τον γνωρίζουν αλλά είτε από μακριά συμπάσχουν στις προσπάθειες εντοπισμού του είτε ήδη έχουν σπεύσει να συμπράξουν στις σημερινές έρευνες. Μάλιστα μέσω της πρωτοβουλίας των διαδικτυακών φίλων του νεαρού στο λογαριασμό στο Facebook, εδώ και μέρες γίνεται συζήτηση για το θέμα του φοιτητή ενώ εκ παραλλήλου συλλέγονται διαφορετικές πληροφορίες ιδιαιτέρως χρήσιμες για την εξέλιξη της υπόθεσης που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το πανελλήνιο.

«Βλέπεις άνθρωπο σαν τον Βαγγέλη να περιπλανιέται; Πάρε αμέσως με το κινητό σου την Αστυνομία και δώσε το στίγμα για το πού βρίσκεται. Τα υπόλοιπα είναι καθαρά θέμα τύχης», είναι ένα από τα μηνύματα στο Facebook, ενώ δε λείπουν και κάποια άλλα που είναι πολύ συγκινητικά: «Άγνωστε και πολύ δικέ μας Βαγγέλη, μακάρι αύριο βράδυ να μπορώ να σου γράψω: Καληνύχτα, αγόρι μου, στην αγκαλιά των δικών σου, και καλό ξεκίνημα μιας άλλης ζωής, με τις ίδιες αρχές, την ίδια ευαισθησία, αλλά με περισσότερη δύναμη, αντοχή και γνώση. Η θάλασσα θα έχει πάντα κύματα και φουρτούνες, Βαγγέλη, εμείς, όμως, θα κάνουμε γερό το σκαρί μας και θα ταξιδεύουμε χωρίς να χανόμαστε. Καλή αυριανή και καλές ειδήσεις».

«Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να βρεθεί το παλικάρι... που συγκίνησε όλη την Ελλάδα για το ήθος και τον αξιόλογο χαρακτήρα του που φαίνεται από τα μάτια του!!! Η Παναγιά μαζί σου, Βαγγέλη, και να μας βοηθήσει αύριο να σε βρούμε για να επιστρέψεις στην οικογένειά σου!!!».

«Βαγγέλη, κάθε βράδυ είσαι στις προσευχές μου εσύ και η οικογένειά σου»… Είναι ακόμη μερικά από τα πολλά χαρακτηριστικά μηνύματα των διαδικτυακών φίλων του Βαγγέλη στο Facdebook.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_0ahs8e37/
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News