Ειδήσεις

Χαρδούβελης: "Παράταση ίσον μνημόνιο"

Η υπογραφή παράτασης ισοδυναμεί με υπογραφή μνημονίου, ανέφερε ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος πρόσθεσε ότι το e-mail του διαδόχου του στο υπουργείο Οικονομικών λέει με εύπεπτο τρόπο αυτό που λέει και το μνημόνιο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Mega, επέκρινε την κυβέρνηση τονίζοντας ότι τα νομοσχέδια που έχει εξαγγείλει δημιουργούν μεγάλες απώλειες στα έσοδα του κράτους. Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία, ανέφερε ακόμη ότι «οι δανειστές βάζουν την Ελλάδα να φωνάξει δυνατά ότι υπογράφει τους κανόνες του μνημονίου».

Αναφερόμενος στο τελευταίο Eurogroup στο οποίο παρέστη ως υπουργός Οικονομικών, το Δεκέμβριο, είπε ότι «η αίθουσα πάγωσε όταν τους είπαμε ότι θα μείνουμε από ρευστό», ενώ μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις για παράταση πρόσθεσε ότι η Φινλανδία επέμενε για ένα μήνα και ήταν αντίθετη στην τρίμηνη.

«Αν δείτε το e-mail Βαρουφάκη είναι οι δεσμεύσεις του μνημονίου με τις τεχνικές ασάφειες που εξυπηρετούν στο εσωτερικό», ανέφερε ακόμη και πρόσθεσε ότι: «Θα έχουμε σκίσει το μνημόνιο όταν βρούμε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης», αναφέροντας ως παράδειγμα την Πορτογαλία.

Σχόλια