default-image

Οι Έλληνες είναι οι πιο ευέξαπτοι οδηγοί

Οι Έλληνες είναι οι πιο ευέξαπτοι οδηγοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ακόμη πρωτιά που δεν μας τιμά, έρχεται να προστεθεί σε αυτές που κάνουμε ότι δεν υπάρχουν και αφορά την οδηγική μας συμπεριφορά. Με βάση λοιπόν ευρωπαϊκή έρευνα οι πιο ευέξαπτοι αλλά και... αγενείς οδηγοί είναι οι Ελληνες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 74% των ερωτηθέντων από τη χώρα μας παραδέχτηκε ότι βρίζει ενώ οδηγεί, όταν το αντίστοιχο μέσο ποσοστό για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα φτάνει το 56%.

Πάντως κατά δήλωση των συμμετεχόντων, οι πιο υπεύθυνοι οδηγοί ανακηρύσσονται οι Σουηδοί με 37% και ακολουθούν οι Γερμανοί με 27%, οι Βρετανοί και οι Ολλανδοί με 11% αντίστοιχα. Πρωταθλητές στη λιγότερο υπεύθυνη οδήγηση είναι οι Ιταλοί (31%), ενώ καλή φήμη δεν έχουν ούτε οι Έλληνες (20%) ή οι Πολωνοί (16%).

Την έρευνα έδωσε στη δημοσιότητα το ίδρυμα Vinci Autoroutes σε συνεργασία με την Ipsos και διενεργήθηκε μέσω ίντερνετ σε δείγμα 10.000 πολιτών από δέκα χώρες (Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ελλάδα και Πολωνία) με στόχο να αναδειχθεί η συμπεριφορά των Ευρωπαίων στο τιμόνι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News