Ειδήσεις

Κοσμοσυρροή στο Πολιτιστικό για το TEDxHeraklion

Άνοιξε τις πύλες του το πρωί του Σαββάτου στο ολοκαίνουργιο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου το δεύτερο TEDxHeraklion, μία εκδήλωση γεμάτη με συναρπαστικές ομιλίες, workshops, μουσική και νέες εμπειρίες που σκοπό έχουν να μας δώσουν το ερέθισμα για να ξεπεράσουμε τα δικά μας Τείχη!

Πλήθος κόσμου προσήλθε κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου που διοργανώνεται ανεξάρτητα σε τοπικό επίπεδο από εθελοντές, με σκοπό ιδέες που αξίζει να διαδοθούν, να βρουν τους κατάλληλους αποδέκτες και να αποτελέσουν έμπνευση για όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται.

Κι όλα αυτά μέσα από 18λεπτες ομιλίες πάνω σε μια σκηνή καθώς και με διάφορες άλλες δραστηριότητες στις οποίες έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν όσοι το παρακολουθούν από κοντά.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, «το 2015 μας φέρνει μπροστά σε τείχη: που επιζητούν να εξερευνηθούν και να προσπελαστούν. Με σήμα κατατεθέν τα ενετικά τείχη της πόλης μας, κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Ένα βήμα "Πέρα από τα τείχη". Γι' αυτό επιλέξαμε το θέμα της φετινής διοργάνωσης να είναι "Beyond the walls". Γεωγραφικά τείχη αλλά και προσωπικά, προκαταλήψεις, εμπόδια, τείχη πέτρινα αλλά και ιδεολογικά. Κάτι νέο και υπέροχο έρχεται έξω από τα τείχη. Κάτι καινοτόμο, "δικό μας" ψάχνει τρόπο να βγει έξω από αυτά, να σπάσει τα τείχη, να διαδοθεί παντού».

Το καινούργιο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ένας χώρος-γέφυρα μέσα στα τείχη της πόλης στη "σκιά" του Νίκου Καζαντζάκη, άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του επίσημα στο ευρύ κοινό για το TEDxHeraklion 2015.

Μάλιστα, το TEDxHeraklion /Beyond the Walls είναι το πρώτο ελληνικό TEDx event με ζωντανή μετάφραση στη νοηματική γλώσσα!

Κατά την πρώτη ημέρα στο συνέδριο συμμετείχαν οι Γιώργος Γκιντίκας, καθηγητής της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, Beverly Goodman, θαλάσσια γεω-αρχαιολόγος, Michael Goldberg και Αλέξης Κομσέλης, καθηγητές Επιχειρηματικότητας, Γιούλη Δοξανάκη, σύμβουλος Γεωργικών Επιχειρήσεων, Tasman, μουσικός, Μαρία Παπαδοπούλη, καθηγήτρια Π.Κ.-ερευνήτρια ΙΤΕ, Έλπις Χρυσοβέργης και Δώρα Μπίτση, Travel Bloggers, Julian Stubbs, Place Brand Strategist, Χάρης Θεοδωρακόπουλος, επίκουρος καθηγητής στην Επιστήμη για τη Συντήρηση, Εύη Μιχαλάκη και Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, από το LATHOS Project, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Stand-Up Comedian, Κωνσταντίνος Λάσκαρης, επικεφαλής Σχεδιασμού Ηλεκτρικών Κινητήρων Tesla, Ελένη Γαρυφαλάκη, εξειδικευμένη παιδαγωγός, σύμβουλος Αγωγής και Εκπαίδευσης, Μιχάλης Σκουλάς, υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, Έφη Παρούτσα, φωτογράφος, Μιχάλης Κονταξάκης Τρίο και Μαρίνα Δακανάλη, μουσικοί.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκαν για όλους διασκεδαστικά αλλά επιμορφωτικά workshops: μίνι θερμοκήπιο από το xorafaki.gr, Lego serious play από τον Καλό Αγωγό, playroom από το ΙΤΕ και πολλά άλλα, ενώ για το τέλος οι διοργανωτές επιφυλάσσουν Swing Jazz Latin πάρτι από τους Irida-Antonis duet, με υπέροχα cocktails και την μπίρα Sol, που σκοπό έχει να κρατήσει συντροφιά στον κόσμο και να σκορπίσει κέφι στην ατμόσφαιρα!

Σχόλια