default-image

Δύο νέες συλλήψεις για την υπόθεση Ξηρού

Ελλάδα
Δύο νέες συλλήψεις για την υπόθεση Ξηρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις συλλήψεις δύο ανδρών, οι οποίοι φέρονται να είναι συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού, προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Τα δύο άτομα φέρονται να είχαν περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Τα δακτυλικά αποτυπώματα του ενός συλληφθέντος φαίνεται ότι ταυτοποιήθηκαν στα δέματα που εστάλησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας καθώς και στην εφορία Κορυδαλλού.

Οι αστυνομικοί ελέγχουν εάν τα αποτυπώματα και το DNA του συγκεκριμένου ατόμου ταυτοποιούνται με εκρηκτικές ύλες-βόμβες τις οποίες στο παρελθόν είχε τοποθετήσει ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Το δεύτερο άτομο φέρεται να είχε περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση.

Ανακοινώσεις για την υπόθεση θα γίνουν, μέσα στην ημέρα, από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη.

Συν-βομβιστής του Ξηρού

Ο πρώτος συλληφθείς φέρεται να είναι ο συν-βομβιστής του Χριστόδουλου Ξηρού, που πήρε μέρος στην αποτυχημένη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο βιβλίο στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας στις 29 Απριλίου 2014, ως πράξη εκδίκησης για το θάνατο του κρατουμένου Ιλία Καρέλι από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Το ίδιο άτομο φαίνεται να ταυτοποιείται εργαστηριακά και στην "ορφανή" βόμβα που δεν εξερράγη στη ΔΟΥ Κορυδαλλού στις 24 Μαρτίου 2014, και στον παγιδευμένο εκρηκτικό φάκελο με παραλήπτη τον ειδικό εφέτη ανακριτή Δημήτρη Μόκκα στο Χολαργό. Η αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στη ΔΟΥ Κορυδαλλού φαίνεται να ήταν μία από τις αιτίες που τα φυλακισμένα μέλη των "Πυρήνων της Φωτιάς" ήθελαν να "αποσύρουν" τον "Μανώλη της 17Ν" (Χριστόδουλο Ξηρό).

Η παρουσία του νεαρού, που συνελήφθη τις τελευταίες ώρες στον Άγιο Δημήτριο, φαίνεται να ταυτοποιείται και στις γιάφκες της Αναβύσσου και του Λουτρακίου, έχοντας βασικό ρόλο στο πλευρό της καταζητούμενης Αγγελικής Σωτηροπούλου.

Η δεύτερη σύλληψη

Το δεύτερο άτομο που συνέλαβαν οι αστυνομικοί στην περιοχή του Γαλατσίου φαίνεται να είχε περιφερειακό ρόλο στην υπόθαλψη του Χριστόδουλου Ξηρού, μόλις αυτός έφτασε στην Αττική, στις 5 Ιανουαρίου 2014, όταν μετά τα "ρεβεγιόν" με τους "Πυρήνες" στον Κορυδαλλό είχε αποφασίσει να αποδράσει και να συνεχίσει την τρομοκρατική δράση του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News