Ειδήσεις

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε ο καιρός και στην Ιεράπετρα

Επιστολή με θέμα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο δήμο Ιεράπετρας από τις συνεχιζόμενες κακοκαιρίες που έπληξαν το προηγούμενο διάστημα την περιοχή απέστειλε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στην αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη.

Η επιστολή, στην οποία καταγράφονται τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε τοπικές κοινότητες και περιοχές του δήμου, τα οποία χρήζουν άμεσης αποκατάστασης, κοινοποιήθηκε επίσης στους περιφερειακούς συμβούλους της Ιεράπετρας κ. Γ. Γουλιδάκη και κ. Ν. Δασκαλάκη. Στην επιστολή καταγράφονται αναλυτικά τα προβλήματα και πιο συγκεκριμένα: «Πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου στις τοπικές κοινότητες Μύρτου, Μαλών, Καλαμαύκας, Χριστού κ.ά. έχουν υποστεί καθιζήσεις και έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων, ενώ μεγάλες φθορές έχουν υποστεί και οι αθλητικές εγκαταστάσεις στη δημοτική ενότητα Μακρύ Γιαλού, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη αποκατάστασής τους.

Επιπρόσθετα, επιτακτική είναι η ανάγκη για επίσπευση της έναρξης των εργασιών στη γέφυρα του Μύρτου, μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, ενώ ανάγκη παρέμβασης παρουσιάζεται και στη θέση "Αγία Παρασκευή" της τοπικής κοινότητας Χριστού, όπου χρειάζεται καθαρισμός του οδοστρώματος σε μήκος περίπου 150 μέτρων και επέκταση του υπάρχοντος τοιχίου τόσο κατά μήκος όσο και καθ' ύψος, ώστε να μπορεί να συγκρατεί με ασφάλεια τα ανάντη εδάφη, καθώς η διαστασιολόγησή του είναι ανεπαρκής.

Τέλος, μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο γήπεδο Κουτσουρά στη δημοτική ενότητα Μακρύ Γιαλού, όπου ο τάπητας του γηπέδου καταστράφηκε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, καθιστώντας έτσι το γήπεδο ακατάλληλο προς χρήση, εν μέσω μάλιστα αγωνιστικής περιόδου.

Τα παραπάνω καθιστούν αναγκαία την άμεση κινητοποίηση και ενεργοποίηση της υπηρεσίας σας, προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα και να αποφευχθούν οι κίνδυνοι που σήμερα δημιουργούνται.

Με τη βεβαιότητα ότι η υπηρεσία σας θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με όλα τα παραπάνω, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία», καταλήγει η επιστολή.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια