Ειδήσεις

Χανιά: Ψήφισμα συμπαράστασης στους 9 πολίτες που δικάζονται

Στις 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η δίκη για την κατάληψη του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας στις 10/2/2012, μέρα της μεγάλης απεργίας που είχαν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ψήφιση της δανειακής σύμβασης από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Στο εδώλιο κάθονται 9 άτομα, μεταξύ των οποίων εκπαιδευτικοί και δημοτικοί σύμβουλοι, που συμμετείχαν στην κατάληψη, για τους οποίους η ΕΛΜΕ Χανίων εξέδωσε ψήφισμα αλληλεγγύης.

Στο ψήφισμά της η ΕΛΜΕ καλεί μεταξύ άλλων τα Δ.Σ. των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών να συμμετάσχουν ενεργά στην υπεράσπιση των διωκομένων, συμμετέχοντας τόσο στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6/3 στις 18:30 στην πλατεία Αγοράς όσο και στη συγκέντρωση συμπαράστασης την ημέρα της δίκης, την Τρίτη 10/3 στις 11 π.μ., στα Δικαστήρια.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στο ψήφισμα, «στις 10 Μάρτη γίνεται στα Χανιά μια ακόμη δίκη αγωνιστών, κατηγορούμενων για συμμετοχή στις πολυάριθμες κινητοποιήσεις και απεργίες που οδήγησαν τελικά στην πτώση και της λαομίσητης κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Οι εννέα αγωνιστές κατηγορούνται για συμμετοχή στην κατάληψη του κτηρίου της Αντιπεριφέρειας Χανίων που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 48ωρης γενικής απεργίας 10-11 Φλεβάρη 2012. Η γενική απεργία είχε προκηρυχθεί για να αποτραπεί η ψήφιση του 3ου μνημονίου και στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν 10.000 άτομα στα Χανιά και εκατοντάδες  χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. Κατηγορούμενοι είναι οι Βουτετάκη, Λάλος, Δ.Λ-Σ, Σιώκου, Μπιχάκης, Ρίζος, Τζανέτος,  Τσουκάτος και Τσουρής.

Οι διώξεις αποτέλεσαν αναπόσπαστο μέρος των πολιτικών της τρόικας - της Ε.Ε., του ΔΝΤ και ΕΚΤ καθώς και των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ που έσπειραν φτώχεια δυστυχία και εξαθλίωση στο λαό με την εφαρμογή τους. Απέναντι στην πεισματική αντίσταση του κόσμου της εργασίας, προσπάθησαν να επιβάλουν τις πολιτικές τους εξαπολύοντας σωρεία δικών και διώξεων σε όλη τη χώρα.

Είναι προϊόν των μηχανισμών που όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν πλάτες στη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, που προσπάθησαν να την κάνουν να πέσει στα μαλακά και που ακόμη και σήμερα αρνούνται να ορίσουν ημερομηνία για τη δίκη της.

Παρ' όλες τις διώξεις, τη βία των ΜΑΤ, τη μαύρη προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ, τα τάγματα εφόδου που χρησιμοποίησαν δεν τα κατάφεραν. Ο λαός αγωνίστηκε από την πρώτη στιγμή των μνημονίων και της τρόικας και ανέτρεψε τέσσερις κυβερνήσεις. Να μπει τέλος εδώ και τώρα στην απαίτηση όλων αυτών να σύρονται στα δικαστήρια οι αγωνιστές των κινημάτων. Αυτή τη στιγμή άλλοι πρέπει να λογοδοτήσουν και πρώτα από όλα όσοι έστησαν το μηχανισμό διώξεων αυτών που αντιστάθηκαν στη λεηλασία αυτού τόπου. Η εξέλιξη και αυτής της άδικης δίκης θα κρίνει και αν η πολιτική ήττα των μνημονιακών πολιτικών θα δώσει τέλος στο μηχανισμό των διώξεων και τη βάρβαρη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα.

Καλούμε τα σωματεία και το εργατικό κίνημα, τους φοιτητές και τη νεολαία, τις συνελεύσεις και τις πρωτοβουλίες αγώνα, αντίστασης και αλληλεγγύης, την ανεξάρτητη και μαχόμενη διανόηση, να πάρουν θέση και να παλέψουν για να σταματήσει η πολιτική δίωξη και ομηρία των εννέα αγωνιστών.

• Υπερασπιζόμαστε το δίκιο και τους αθώους αγωνιστές, τους αγώνες, την ελευθερία και τα δικαιώματά μας.

• Απαιτούμε την αθώωση των εννέα αγωνιστών, καθώς και την παύση κάθε παρόμοιας  δίωξης.

• Καλούμε τα Δ.Σ. των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να συμμετάσχουν ενεργά στην υπεράσπιση των συναδέλφων και των άλλων διωκόμενων, τόσο με ψηφίσματα και παρεμβάσεις όσο και με τη συμμετοχή μελών των Δ.Σ. των ομοσπονδιών στη δίκη αλλά και με οικονομική και νομική στήριξη της υπεράσπισής τους.

• Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων και ζητάμε την αθώωση των διωκόμενων αγωνιστών την Παρασκευή 6/3 στις 18:30 στην πλατεία Αγοράς.

• Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης την ημέρα της δίκης, Τρίτη 10/3, στις 11 π.μ., στα Δικαστήρια».

Σχόλια