Ειδήσεις

Επιρρεπής στις κλοπές γεωργικών εργαλείων 28χρονος Αλβανός

Έξι υποθέσεις κλοπής αγροτικών εργαλείων συγκομιδής ελαιοκάρπου εξιχνίασε η Ασφάλεια Ιεράπετρας εις βάρος ενός 28χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, για τον οποίο έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία 57χρονου, νυχτερινές ώρες της 21ης-22ας.02.2015 άγνωστος δράστης αφαίρεσε από αγροτική τοποθεσία ιδιοκτησίας του ελαιόκαρπο και διάφορα γεωργικά εργαλεία συνολικής αξίας 500 ευρώ.

Από την αστυνομική προανάκριση από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 28χρονου αλλοδαπού ο οποίος είχε διαπράξει την ανωτέρω κλοπή.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος κατά το χρονικό διάστημα από τις 04.01.2015 έως και τις 22.02.2015 είχε διαπράξει έξι κλοπές σε αγροτικές τοποθεσίες του δήμου Ιεράπετρας, αφαιρώντας ελαιόκαρπο και διάφορα γεωργικά εργαλεία συνολικής χρηματικής αξίας 2.500 ευρώ.    

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας, σε αγροτική τοποθεσία που χρησιμοποιούσε ο 28χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 δίχτυα συγκομιδής ελαιοκάρπου και μέρος των αφαιρεθέντων γεωργικών εργαλείων του 57χρονου, τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.  

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Σχόλια