Ειδήσεις

Παρίσταναν "απεσταλμένες" του Θεού και έκλεβαν ηλικιωμένες

Ούτε ιερό ούτε όσιο φαίνεται πως είχαν δυο άγνωστες γυναίκες που, παρουσιαζόμενες ως απεσταλμένες από τον εκκλησιαστικό χώρο και με τη μέθοδο της απασχόλησης, έμπαιναν σε σπίτια ηλικιωμένων και αφού τις έκλεβαν διέφευγαν με δυο νεαρούς, οι οποίοι τις περίμεναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για διευκόλυνση της διαφυγής τους.

Επρόκειτο για υποθέσεις κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων που εξιχνιάστηκαν χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου με τα κλοπιμαία να ανέρχονται συνολικά σε 5.520 ευρώ, ενώ ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος των δύο γυναικών ηλικίας 30 και 20 ετών και δύο 21χρονων ημεδαπών ανδρών, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της κλοπής.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με καταγγελία 74χρονης, το μεσημέρι της 28ης Ιανουαρίου δύο άγνωστες γυναίκες, παρουσιαζόμενες ως απεσταλμένες από τον εκκλησιαστικό χώρο και με τη μέθοδο της απασχόλησης, εισήλθαν στην οικία του θύματος και αφαίρεσαν κοσμήματα χρηματικής αξίας 1.500 ευρώ.

Από τη μεθοδική και εμπεριστατωμένη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι οι δύο γυναίκες διέπρατταν τις κλοπές και στη συνέχεια διέφευγαν με δύο 21χρονους οι οποίοι τις περίμεναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για διευκόλυνση της διαφυγής τους.

Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου διαπιστώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 27.01.2015 έως και 24.02.2015 οι δύο γυναίκες είχαν διαπράξει τρεις κλοπές με τον ίδιο τρόπο δράσης σε οικίες ηλικιωμένων. Αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 5.520 ευρώ, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Σχόλια