default-image

Τριτοκοσμική η εικόνα του δρόμου από ΤΕΙ προς Φοινικιά

Κρήτη
Τριτοκοσμική η εικόνα του δρόμου από ΤΕΙ προς Φοινικιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σταυρό τους κάνουν οι οδηγοί όταν διέρχονται το δρόμο από τα ΤΕΙ προς τη Φοινικιά και αντίστροφα. Η οδός Παναγιάς Μαλεβή είναι γεμάτη με παγίδες. Αν και σε πολλά σημεία του ο δρόμος έχει κλίση και είναι στενός, οι λακκούβες που έχουν δημιουργηθεί στις άκρες του, αλλά και καταμεσής της εν λόγω οδού, δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Λακκούβες μεγάλες και μικρές, βαθιές και ανάβαθες και γεμάτες με λασπόνερα καθιστούν πολύ επικίνδυνο ένα δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας, όπως αποδεικνύεται, με πολλά, μεγάλα και βαριά διερχόμενα οχήματα.

Ο κάθε οδηγός στην προσπάθειά του να αποφύγει τις λακκούβες εκθέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο ατυχήματος - αλλά και όσους επιβαίνουν στο όχημά του, καθώς και τα άλλα διερχόμενα την ίδια στιγμή οχήματα. Δεν είναι λίγες οι φορές που διερχόμενα αυτοκίνητα βγαίνουν από το ρεύμα κυκλοφορίας τους, προκειμένου οι οδηγοί να αποφύγουν να τους πιάσει λάστιχο ή να σπάσουν το αμορτισέρ από τις λακκούβες. Οι ελιγμοί που κάνουν σε όλο το μήκος του δρόμου είναι πολύ επικίνδυνοι. Όταν μάλιστα συναντούν μεγάλα φορτηγά, τότε ο κίνδυνος για τυχόν ατύχημα πολλαπλασιάζεται.

Κίνδυνος-θάνατος οι λακκούβες για χαμηλά κυρίως αυτοκίνητα στο δρόμο από ΤΕΙ προς Φοινικιά.
Ακόμη και τα δίκυκλα δυσκολεύονται να προχωρήσουν όταν διέρχονται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας μεγάλα φορτηγά. Πόσο μάλλον τα αυτοκίνητα που όπως βλέπουμε στη φωτογραφία αναγκάζονται να μπαίνουν σε λασπωμένες… βάγκες στην άκρη του δρόμου.
Ακόμη και 4Χ4 οχήματα, δυσκολεύονται να περάσουν το δρόμο.

Η κ. Μαρία Βεϊσάκη μαζί με τα παιδιά της σε καθημερινή βάση περνά το δρόμο για να πάει στο σπίτι της. Και μπορεί όπως λέει να γνωρίζει πλέον καλά τον εν λόγω δρόμο, όμως δε φτάνει αυτό όταν το τιμόνι την ίδια ώρα κρατούν και αρκετοί άλλοι οδηγοί, που προσπαθούν επίσης να αποφύγουν την κάθε λακκούβα που θα συναντήσουν, στρίβοντας αριστερά και δεξιά.

Ορισμένες λακκούβες, που είναι γεμάτες με λασπόνερα στην οδό Παναγιάς Μαλεβή, είναι τελικά πολύ πιο βαθιές από όσο υπολογίζουν οι διερχόμενοι οδηγοί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Η στενότητα του δρόμου, ειδικά σε ορισμένα σημεία, δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο, μπαίνοντας ακόμη και στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, να αποφύγουν τις λακκούβες και τις λάσπες.
Ο οδηγός της άσπρης κλούβας προσπάθησε να αποφύγει τις λακκούβες, αλλά επιχειρεί και πάλι να ξαναμπεί κανονικά στο ρεύμα κυκλοφορίας του από τη στιγμή που βλέπει ότι διέρχετια άλλο αντίθετης κατεύθυνσης όχημα.  
Ξυστά περνούν μεταξύ τους τα διερχόμενα αντίθετης κατεύθυνσης αυτοκίνητα, επιχειρώντας, οι οδηγοί να αποφύγουν τις φθορές σε αμορτισέρ και λάστιχα.

«Θα πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιοι άμεσα για την αποκατάσταση του δρόμου που γέμισε λακκούβες και από τις τελευταίες κακοκαιρίες», αναφέρει και προσθέτει πως χρειάζεται και διαπλάτυνση. «Παρατηρώ τα δέντρα στις άκρες του δρόμου. Πάρα πολλά είναι ξερά. Γιατί δεν τα κόβουν να ανοίξει και ο δρόμος;», διερωτάται. Παράπονα για την κατάσταση του δρόμου εξέφρασαν στο φωτογραφικό φακό της "Ν.Κ." και οι οδηγοί Ζαχαρίας Κωστάκης και Ιωάννης Τσίχλας, αναφέροντας πως είναι απαράδεκτη για έναν δρόμο μεγάλης κυκλοφοριακής κίνησης.

«Η οδός Παναγιάς Μαλεβή είναι γεμάτη με λακκούβες και αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για ατυχήματα. Θα πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιοι».

Μαρία Βεϊσάκη

«Πρόκειται για ένα δρόμο με μεγάλη κίνηση. Θα πρέπει να κλείσουν οι λακκούβες για να μη γίνονται επικίνδυνοι ελιγμοί».

Ζαχαρίας Κωστάκης

«Είναι απαράδεκτη η κατάσταση του δρόμου. Κοντεύουμε να καταστρέψουμε τα λάστιχα ή να σπάσουν τα αμορτισέρ από τις λακκούβες που συναντούμε συνεχώς».

Ιωάννης Τσίχλας

Της Ιωάννας Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News