default-image

Aναμονή έως 2 χρόνια για να περάσουν παιδιά από το ΚΕΔΔΥ

Κρήτη
Aναμονή έως 2 χρόνια για να περάσουν παιδιά από το ΚΕΔΔΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει την αγωνία των γονέων με παιδιά τα οποία αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, οι οποίοι περιμένουν έως και δύο χρόνια για να περάσουν από διαγνωστικά κέντρα της Κρήτης, τα λεγόμενα ΚΕΔΔΥ. Αυτό που χρειάζονται είναι να πάρουν την πολυπόθητη γνωμάτευση για το τι πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα παιδιά και αν χρειάζονται παράλληλη στήριξη.

Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, το παιδί έχει ήδη ξεκινήσει το σχολείο πριν καν γίνει γνωμάτευση γεγονός που δυσκολεύει πολύ την κατάστασή του, ενώ για τον ατέλειωτο Γολγοθά μίλησε στην εκπομπή "Κρήτη σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" η Ειρήνη Μαστοράκη, πρόεδρος Σωματείου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες και Δυσλεξία Κρήτης.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_2xbschkf/

Ενδεικτικά:

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ, ΔΙΑΦΟΡΟΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (ΚΕΔΥΥ)

* ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

* ΕΩΣ 18 ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

* ΑΠΟ 1.250 ΕΓΙΝΑΝ 800 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥΘ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

* ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ (ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ, ΚΟΙΝ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ)

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ

* ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ

* ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

* ΠΙΘΑΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ Ή ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ

* ΔΙΑΦΟΡΟΔΙΑΓΝΩΣΗ Ή ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ

Απάντηση για την τραγική καθυστέρηση έδωσε μέσω της εκπομπής ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης. Όπως είπε κατανοεί την αγωνία των γονέων, γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν οι διαγνωστικές ομάδες από 3 στις 4 στο Ηράκλειο και επισήμανε ότι ο αριθμός των αιτήσεων που υποβάλλονται είναι τεράστιος.

Της Φιλίας Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News