default-image

Οι Γερμανοί κάνουν ποδαρικό στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Κρήτη
Οι Γερμανοί κάνουν ποδαρικό στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επτά Μαρτίου, ένα μήνα νωρίτερα, σε σχέση με πέρυσι, ξεκινά φέτος η τουριστική περίοδος στην Κρήτη με ποδαρικό στο αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης" του Ηρακλείου, να κάνει μία πτήση της  Germanwings από Στουτγάρδη προς Ηράκλειο. Όπως υπογράμμισε στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα", της "ΚΡΗΤΗ TV", ο αερολιμενάρχης του Ηρακλείου κ. Γιώργος Πλιάκας, τα σχέδια πτήσεων (Slots), αποτυπώνουν μία ανοδική τάση σε σχέση με την ήδη καλή χρονιά του 2014.

Σύμφωνα με τoν κ. Πλιάκα, πάνω από 134 θα είναι οι αεροπορικές εταιρείες, που θα εξυπηρετεί φέτος το "Ν. Καζαντζάκης", αριθμός μεγαλύτερος και από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Μετά τους Γερμανούς ακολουθούν στις 25 Μαρτίου οι Βρετανοί, καθώς και οι Easyjet, ξεκινάει φέτος νωρίτερα τις τακτικές της πτήσεις προς Ηράκλειο. Παράλληλα τα τέλη Μάρτη, η Aegean ξεκινάει τις πτήσεις εξωτερικού, εξυπηρετώντας συνολικά 47 προορισμούς του εξωτερικού.

Αεροπορικές εταιρείες κολοσσοί στο Ηράκλειο

Για πρώτη φορά φέτος το αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης" και επίσημα διεθνής αερολιμένας μιας και από τον δεύτερο μήνα της άνοιξης ξεκινούν οι τακτικές πτήσεις της Lufthansa και της Britizh Airways, για Φρανκφούρτη και Λονδίνο αντίστοιχα.

Θεαματική είναι η αύξηση των σχεδίων πτήσεων γερμανικών αεροπορικών εταιρειών, ενώ πολύ μεγάλη ζήτηση στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" υπάρχει και από την Πολωνία.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_m19cc98q/

Του Μάνου Δασκαλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News