Ειδήσεις

Α.Ρ.Σ. Ιατρών: "Εφημερίες πότε θα πληρωθούμε, κ. υπουργέ;"

Να ακολουθήσουν το «γνωστό δρόμο» των συνελεύσεων και των δυναμικών κινητοποιήσεων (επισχέσεις και απεργίες) καλούν τους γιατρούς η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών και το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, καθώς, όπως αναφέρουν, «αποδεικνύεται για άλλη μια φορά στην πράξη πως αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να αναγκάζονται οι όποιοι κυβερνώντες να υλοποιούν τα αυτονόητα».

Μάλιστα, με φόντο μεταξύ άλλων και τις απλήρωτες εφημερίες, απευθυνόμενη στον υπουργό Υγείας, η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (Α.Ρ.Σ.Ι.) αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι σαν να μας κυβερνάει ακόμα ο κ. Βορίδης, κύριε Κουρουμπλή...».

«Δυστυχώς τα πρώτα δείγματα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στην πράξη (γιατί από λόγια...) δεν είναι καθόλου καλά», ξεκινάει στην ανακοίνωση-κάλεσμά της η Α.Ρ.Σ.Ι. και συνεχίζει:

«Μετά την "τρύπα στο νερό" με το θέμα των παρατασιακών ειδικευομένων, δε λύνεται ούτε και το θέμα με τις εφημερίες που επίσης προέκυψε από άλλη πονηρή "ρύθμιση" που άφησε φεύγοντας ο προηγούμενος υπουργός κ. Βορίδης.

Συγκεκριμένα, κατάργησε το δημοσιονομικό έλεγχο των ΥΔΕ στις εκτελεσμένες εφημερίες, χωρίς όμως να επαναφέρει το θεσμό των μισθοδοτικών καταστάσεων επειδή... "δεν επιτρέπεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (!!!)". Έτσι, ουδείς γνωρίζει πού πρέπει να σταλούν τα εντάλματα για έλεγχο και αποζημίωση, και μένει σε εκκρεμότητα η αποζημίωση των τακτικών εφημεριών από το 12ο μήνα του 2014 και μετά. Επίσης μένει σε εκκρεμότητα η αποζημίωση των πρόσθετων εφημεριών από το 12ο του 2014 και εξής, καθώς με άλλη "πονηρή" διάταξη καταργήθηκε το πλαφόν "9% ανά ΥΠΕ" και αντικαταστάθηκε με "9% ανά νοσοκομείο", με αποτέλεσμα όλα τα μεγάλα νοσοκομεία και πολλά επαρχιακά να ξεπερνάνε το πλαφόν και να μην μπορούν να αποζημιωθούν.

Αφού λοιπόν η νέα πολιτική ηγεσία (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) δεν μπορεί να λύσει ούτε αυτά τα απλά διαδικαστικά θέματα, είναι απορίας άξιον τι θα κάνει και στα υπόλοιπα...

Σαν να μας κυβερνάει ακόμα ο κ. Βορίδης λοιπόν, κύριε Κουρουμπλή...

Η Α.Ρ.Σ.Ι. και το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή καλούν τους νοσοκομειακούς γιατρούς να προχωρήσουν στο γνωστό δρόμο των γενικών συνελεύσεων και των δυναμικών κινητοποιήσεων (επισχέσεων και απεργιών), γιατί αποδεικνύεται για άλλη μια φορά στην πράξη πως αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να αναγκάζονται οι όποιοι κυβερνώντες να υλοποιούν τα αυτονόητα.

Καλούν τα συνδικαλιστικά όργανα (ΟΕΝΓΕ που συνεδριάζει σήμερα και ΕΙΝΑΠ που συνεδριάζει τη Δευτέρα) να πάρουν θέση».

Σχόλια