Ειδήσεις

Επτά νομοσχέδια και εξεταστική για το μνημόνιο

Καθώς οι πρώτες βδομάδες της νέας κυβέρνησης αναλώθηκαν σχεδόνο ολοκληρωτικά στην προσπάθεια εξεύρεσης συμφωνίας με τους δανειστές, πλέον ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του ετοιμάζονται να αρχίσουν και να.... κυβερνούν την χώρα.

Μάλιστα τα πρώτα νομοσχέδια - επτά τον αριθμό - θα πάρουν το δρόμο για την Βουλή την επόμενη εβδομάδα, ενώ ως... μπόνους, η κυβέρνηση θα βάλει μπροστά και την προαναγγελθείσα εξεταστική επιτροπή, προκειμένου να διερευνηθεί το πως (και γιατί) η Ελλάδα μπήκε στο καθεστώς των μνημονίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση των επτά πρώτων νομοσχεδίων της κυβέρνησης ήταν το θέμα της έκτακτης σύσκεψης νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, θα κατατεθεί και αίτημα εξεταστικής για το Μνημόνιο.

Τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή θα είναι για:

Την ανθρωπιστική κρίση.

Την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Την ΕΡΤ.

Τις 100 δόσεις.

Την πάταξη της φοροδιαφυγής.  

Στις 7:30 έκτακτο Κυβερνητικό Συμβούλιο

Στις 7:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Κυβερνητικό Συμβούλιο με θέμα το κυβερνητικό έργο της επόμενης εβδομάδας, ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τα νομοσχέδια της κυβέρνησης. Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΡΙΤ.

Το σχέδιο νόμου για το άνοιγμα της ΕΡΤ

Με την επιστροφή όλων των απολυμένων της ΕΡΤ που έχασαν τν δουλειά τους την 11ην Ιουνίου 2013 και χωρίςνα πέσει καθόλου «μαύρο» η κυβέρνηση θα καταθέσει την Πέμπτη το σχέδιο νόμου για την ΕΡΤ.

Διαβάστε το σχέδιο νόμου για την ΕΡΤ ΕΔΩ

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με το οικονομικό επιτελείο

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και στον απόηχο των τελευταίων πολιτικοοικονομικών εξελίξεων και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάσθηκαν η πορεία των εσόδων, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του τελευταίου διμήνου, τα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή και το πώς θα κυρωθεί η πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup.

Σχόλια