default-image

Οι "προτεραιότητες" του Δήμου στα βαλτωμένα έργα

Κρήτη
Οι "προτεραιότητες" του Δήμου στα βαλτωμένα έργα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις προτεραιότητες της δημοτικής Αρχής για την ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ή έχουν βαλτώσει, τις δυσκολίες που συναντούν οι τεχνικές υπηρεσίες και τα λάθη του παρελθόντος που πληρώνει το Ηράκλειο και οι πολίτες του, κατέγραψε μιλώντας στο ενημερωτικό μαγκαζίνο του Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη ο αντιδήμαρχος Χάρης Μαμουλάκης.

Έχοντας παράλληλα τις απαραίτητες επαφές στην Αθήνα με τους αρμόδιους υπουργούς για τα μεγάλα έργα και με δεδομένες τις θέσεις του Δήμου Ηρακλείου, ανέφερε πως είναι επιτακτική η ανάγκη για την επέκταση και ενίσχυση του ήδη υφιστάμενου αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης".

Είπε ότι κρατά μικρό καλάθι, εκφράζοντας ωστόσο την προσωπική του άποψη, για την κατασκευή του αεροδρομίου Καστελίου, επισημαίνοντας ότι το κόστος του οδικού δικτύου είναι μεγαλύτερο από αυτό του αεροδρομίου, ενώ για το ΒΟΑΚ, τον εκσυγχρονισμό και την ασφάλεια των χρηστών του ανέφερε πως οι θέσεις των υπουργών είναι υπέρ της γρήγορης παρέμβασης.

Σκληρή διαπίστωση από την άλλη και για τον ίδιο η ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής Αρχής για τη συντήρηση του οδικού δικτύου, που σε συνδυασμό με την υποβαθμισμένη ποιότητα υλικών και ελλιπούς επίβλεψης από πλευράς εργολάβων έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Ο Δήμος, λέει ο Χάρης Μαμουλάκης, θα κινηθεί γρήγορα σε τρεις άξονες:

Πρώτος: Η ενίσχυση των υπηρεσιών με τους εποχικούς υπαλλήλους μέσα του Μάρτη.

Δεύτερος: Η συνεργασία με το ΕΜΠ για τη χρήση ειδικού μηχανήματος μόλις καλυτερεύσουν οι καιρικές συνθήκες, που με χαμηλό κόστος θα συντηρήσει και θα βελτιώσει τον τάπητα.

Τρίτος: Η συνεργασία με τους επαγγελματίες οδηγούς για την άμεση αποκατάσταση ή και αυθημερόν των φθορών.

Για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται στο Δήμο Ηρακλείου μετά και την υπογραφή από τον αρμόδιο υπουργό των πιστώσεων είπε ότι:

* Στη Μεγάλου Αλεξάνδρου: Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου του 2015, προσδοκώντας και στη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας με την Αρχαιολογία.

* Στην πλατεία της Ανάληψης οι εργασίες θα βρίσκονται σε εξέλιξη καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

* Στο βόρειο τμήμα της πλατείας Κορνάρου βρέθηκε μόλις σήμερα και ένα τμήμα του οθωμανικού καλντεριμιού, ωστόσο όλα θα εξελιχθούν βάσει της μελέτης που έχει εκπονηθεί.

* Στην οδό Σόλωνος στην περιοχή της Φορτέτσας οι τεχνικές υπηρεσίες περιμένουν την ολοκλήρωση τοποθέτησης των δικτύων της ΔΕΥΑΗ, με το Μάρτιο ως καταληκτική ημερομηνία για να πέσει και η άσφαλτος.

* Σε σύντομο χρόνο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα προχωρήσουν οι παρεμβάσεις σε λ. Ικάρου, στον κοινόχρηστο χώρο της Ούλαφ Πάλμε όπως επίσης και στις πλατείες σε Βασιλειές, Προφήτη Ηλία και Κεράσια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News