Ειδήσεις

Ένας ουρακοτάγκος όλο χάρη

Ένας μικρός ουρακοτάγκος έχει ξετρελάνει κόσμο και κοσμάκι στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο μικρός ονόματι Άισα στη στοργική αγκαλιά της μαμάς του μαθαίνει τα πρώτα του βήματα και πειραματίζεται με το γύρω κόσμο του.

Με τα δέντρα, τις γεύσεις των φρούτων, με προτίμηση στα μάνγκο, τις μπανάνες και τα μήλα και βεβαίως τα περίεργα βλέμματα των επισκεπτών του κήπου. Ο μικρός σκαρφαλώνει στα φύλλα από μπαμπού και τα δέντρα και απολαμβάνει τα πρώτα του βήματα στη ζωή.

Σημειώνεται ότι όπως και για πολλά άλλα είδη τα καταφύγια τους στην άγρια φύση γίνονται όλο και λιγότερα, καθώς οι αγαπημένοι τους φοίνικες πέφτουν κατά γης ο ένας μετά τον άλλο θύματα της παραγωγής φοινικέλαιου.

Σύμφωνα με ακτιβιστές μόλις 7000 ουρακοτάγκοι της Σουμάτρας, όπως είναι το εν λόγω είδος, ζουν στην άγρια φύση, γεγονός που σημαίνει ότι είναι πλέον εξαιρετικά ευάλωτοι. Για το λόγο αυτό ο ζωολογικός κήπος του Σαν Ντιέγκο έχει αναπτύξει διεθνείς συνεργασίες και επιστημονικές έρευνες με διεθνείς ομάδες.  

Σχόλια