Ειδήσεις

Τα προβλήματα Οροπεδίου-Γόρτυνας στον υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης

Συνάντηση για τη νέα προγραμματική περίοδο, τα προγράμματα Leader και ΟΠΑΑΧ (Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου), την αποδέσμευση Δήμων από την υποχρέωση έκδοσης φορολογικής ενημερότητας για ένταξη σε προγράμματα Leader, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν τους δήμους, πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη, του δημάρχου Γόρτυνας Νίκου Σχοιναράκη και του εκπροσώπου της ΚΕΔΕ, αντιδημάρχου Χερσονήσου Αποστόλη Λουλουδάκη, με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου και στελέχη του υπουργείου.

Ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου έθεσε μεταξύ άλλων και το φλέγον θέμα της χρηματοδότησης του αρδευτικού δικτύου για ολόκληρο τον κάμπο του Οροπεδίου Λασιθίου.

Μετά τη συνάντηση ακολουθεί συνεδρίαση στην Επιτροπή Ορεινών Περιοχών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με τη συμμετοχή του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου ως εκπροσώπου, όπου θα θέσει θέματα ενίσχυσης δομών με προσωπικό, όπως και θέματα πολιτικής προστασίας, αποζημιώσεων δημοτικών υποδομών, παραγωγών, ιδιωτών και επιχειρήσεων, το θέμα της τηλεοπτικής κάλυψης των ορεινών δήμων κ.λπ. αλλά και ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση αναπτυξιακών μοντέλων των ορεινών δήμων στα πλαίσια της βιωσιμότητας.

Σχόλια