default-image

Συνάντηση στο Δήμο Πλατανιά με φόντο παιδεία και ιστορία

Κρήτη
Συνάντηση στο Δήμο Πλατανιά με φόντο παιδεία και ιστορία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση στο Δημαρχείο Πλατανιά στο Γεράνι είχε ο δήμαρχος της περιοχής Ιωάννης Μαλανδράκης με το θεματικό αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Παναγιώτη Σημανδηράκη προχθές Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γεώργιος Καλαϊτζάκης, ο διευθυντής του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης Κων/νος Φουρναράκης και ο δ/ντής του Γυμνασίου Πλατανιά Βασίλειος Παπαστάμος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Σημανδηράκης καταρχήν συνεχάρη το δήμαρχο Πλατανιά για την πρωτοβουλία που είχε σχετικά με την έκδοση εγχειριδίου με θέμα την Τοπική Ιστορία, ανέφερε δε ότι, μετά από συζήτηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη, θα ήθελε αυτή η πρωτοβουλία του Δήμου να υλοποιηθεί σε περιφερειακό επίπεδο.

Ο δήμαρχος Πλατανιά από την πλευρά του δήλωσε την ικανοποίησή του που η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου αγκαλιάζεται από την Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να επεκταθεί η χωρική διάσταση του εγχειρήματος σε  όλο το νησί μας.

Στη συνέχεια η συζήτηση με τον αντιπεριφερειάρχη περιστράφηκε στον τρόπο υλοποίησης του εγχειρήματος, διερευνώντας το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης.  

Ακολούθησε συζήτηση για θέματα που αφορούν το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) του Δήμου Πλατανιά, που είναι από τα πρώτα που συστάθηκαν  σε επίπεδο καλλικρατικών Δήμων και, αφού εξήρε ο αντιπεριφερειάρχης αυτή την εκπαιδευτική πρωτοβουλία του Δήμου και το μεγάλο βαθμό ανταπόκρισής της από την τοπική κοινωνία, στη συνέχεια ενημερώθηκε για το πολύ μεγάλο αριθμό προγραμμάτων (46), που αυτή τη στιγμή είναι σε προκήρυξη από το ΚΔΒΜ του Δήμου Πλατανιά (www.platanias.gr).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News