Ειδήσεις

Έρχεται μείωση-ανάσα των τελών για τα τραπεζοκαθίσματα

Σε τροχιά μείωσης θέτει το τέλος χρήσης κοινόχρηστων χωρών ο Δήμος Ηρακλείου. Τα συσσωρευμένα χρέη από τα ανεξόφλητα τέλη, σε συνδυασμό με την οικονομική στενότητα στην οποία βρίσκονται οι καταστηματάρχες λόγω πτώσης τζίρου και υπέρμετρης φορολογίας, οδηγούν τη δημοτική Αρχή στη γραμμή της μείωσης του τέλους με το οποίο επιβαρύνονται τα τραπεζοκαθίσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Καραντινός φέρεται να έχει καταλήξει και στη σχετική εισήγηση, η οποία, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα προβλέπει μείωση του σχετικού τέλους έως και 20%.Σήμερα το τέλος ανέρχεται στο 257 ευρώ ανά τ.μ. Εφόσον η εισήγηση εγκριθεί σε ένα από τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια, η μείωση θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2016.

Η κίνηση από πλευράς του Δήμου Ηρακλείου προέκυψε έπειτα και από τις πιέσεις του Συλλόγου Επιχειρήσεων Επισιτισμού και Διασκέδασης, με την πρόεδρο Μαρία Χαλβατζή-Αντωνακάκη να ζητά επιτακτικά τον εξορθολογισμό του τέλους σε συνάρτηση με την οικονομική δυνατότητα των επιχειρηματιών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Δήμο Ηρακλείου.

Χρήστος Κώνστας

Σχόλια