default-image

Είχε "χτυπήσει" 22 σπίτια στο Ηράκλειο ο 35χρονος διαρρήκτης

Κρήτη
Είχε "χτυπήσει" 22 σπίτια στο Ηράκλειο ο 35χρονος διαρρήκτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπεύθυνος για περίπου 22 κλοπές και διαρρήξεις που έγιναν στο Ηράκλειο τον τελευταίο καιρό, και για την ακρίβεια μόλις τους δύο τελευταίους μήνες, ήταν ο 35χρονος Αλβανός που συνελήφθη ως δράστης της "μπούκας" σε μια μονοκατοικία στην περιοχή του Μασταμπά Ηρακλείου.

Το έμπειρο μάτι των ανδρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έστειλε στα κρατητήρια τον Αλβανό "μπουκαδόρο". Μετά το σοκ που υπέστη μια 85χρονη στις Αρχάνες, που έζησε ένα πραγματικό εφιάλτη φιμωμένη από τους διαρρήκτες που μπήκαν στο σπίτι της, μια ακόμη γυναίκα, λίγο έλειψε να βρεθεί τετ-α-τετ με τους διαρρήκτες που μπήκαν στο σπίτι της.

Η κ. Μαρία Θαλασσινού βρήκε το σπίτι της κυριολεκτικά ισοπεδωμένο, επιστρέφοντας στη 1 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. «Έπαθα σοκ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε σε τι κατάσταση βρήκα το σπίτι. Το έχουν διαρρήξει άλλη μια φορά και τότε είχαν πάρει όλα τα χρυσά κοσμήματα. Δεν έχω άλλα. Τώρα πήραν τα ασημένια, τα ψεύτικα και περίπου 1.100 ευρώ που είχα φυλαγμένα». Όπως εξηγεί η ίδια, μετά την πρώτη διάρρηξη είχε βάλει πόρτα ασφαλείας, γι' αυτό και οι διαρρήκτες χτύπησαν από πλαϊνή είσοδο, ξηλώνοντας κυριολεκτικά την πόρτα. «Δεν μπορώ να πιστέψω πώς το έκαναν αυτό. Πώς έριξαν κάτω την πόρτα χωρίς να ακούσει κανένας τίποτα;».

Η κ. Θαλασσινού έμεινε όμως άφωνη και από την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς λίγες ώρες αργότερα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκριναν ύποπτο το διαρρήκτη και βρήκαν πάνω του μέρος των χρημάτων και των κοσμημάτων που είχε αποσπάσει.

Οι έμπειροι δικυκλιστές περιπολούσαν στην περιοχή του Ατσαλένιου και εντόπισαν κοντά στο γήπεδο του ΠΟΑ έναν Αλβανό υπήκοο, που έδειχνε ύποπτος από χιλιόμετρα. Τον ακινητοποίησαν και βρήκαν πάνω του περίπου 700 ευρώ όσο και τα ασημένια κοσμήματα που πρόδωσαν τη δράση του. Από τη ώρα εκείνη βρίσκεται σε εξέλιξη αγώνας δρόμου, ώστε να διαπιστωθεί αν ήταν αναμεμιγμένος και σε άλλες κλοπές.

Ταυτόχρονα γινόταν έλεγχοι, που απέδωσαν... λαυράκια! Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 35χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 720 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 3.700 λεκ Αλβανίας, πλήθος κοσμημάτων και διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος στις 25-26/2/2015 εισήλθε σε οικία 80χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε χρήματα και κοσμήματα, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκαν από την παθούσα.

Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση, προέκυψε ότι ο 35χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 23/12/2014 έως και 26/2/2015 είχε διαπράξει 22 κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, αφαιρώντας κοσμήματα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας 92.700 ευρώ και το συνολικό χρηματικό ποσό των 26.700 ευρώ.  

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News