Ειδήσεις

Τι έγινε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε η Στέλλα

Στον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης της υγείας της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη από τους γιατρούς και νοσηλευτές επικεντρώθηκε η τρίτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση του θανάτου της 16χρονης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν δύο νοσηλεύτριες του νοσοκομείου, που απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας και των συνηγόρων και από τις δυο πλευρές αναφέρθηκαν στη διαδικασία αντιμετώπισης περιστατικών μέθης, καταθέτοντας την άποψη ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό με την άτυχη 16χρονη ακολουθήθηκαν όλα όσα απαιτούνται.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η αναφορά και των δυο νοσηλευτριών που είπαν το περιστατικό χαρακτηρίστηκε ως σύνηθες.

Αίσθηση επίσης προκάλεσε η αναφορά ότι μετά το ατυχές περιστατικό με θύμα τη 16χρονη Στέλλα το νοσοκομείο ενημερώνει όταν πρόκειται για ανηλίκους τόσο την ΕΛ.ΑΣ. όσο και τους γονείς των ανηλίκων, κάτι που δεν έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Πέρα από τις δυο νοσηλεύτριες, στο δικαστήριο κατέθεσε και μια από τις φίλες της 16χρονης, χαρακτηρίζοντας τη Στέλλα Ακουμιανάκη ως «λογικό, συνεσταλμένο παιδί, και πολύ προσγειωμένο».

«Ήμασταν στο ίδιο θρανίο στο λύκειο. Ήταν μια καλή μαθήτρια με υψηλούς στόχους», είπε. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είχε σχέση με τον κατηγορούμενο ανήλικο που θα δικαστεί στο Ρέθυμνο, η φίλη της Στέλλας είπε χαρακτηριστικά.

«Τον γνώριζε. Τον αποκαλούσε "αδελφό" της και "μπαμπά" της, του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη».

Η δίκη ξεκίνησε στις 12:30 μετά το μεσημέρι, ενώ, αν και είχε ανακοινωθεί - και μάλιστα με ένα κείμενο με αιχμές - δεν πραγματοποιήθηκε από γιατρούς των Ενώσεων ΕΣΥ Ρεθύμνου και Χανίων καμία συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.

Ωστόσο η ανακοίνωση των γιατρών και η πρόθεσή τους για συγκέντρωση ενόχλησε την οικογένεια της 16χρονης κοπέλας.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη και την Τετάρτη από τις 9:30 το πρωί, ενώ η πρόεδρος της έδρας ενημέρωσε τους διαδίκους ότι η συνέχεια θα δοθεί και στις 10 και 11 Μαρτίου.

Αντώνης Νομικός

Σχόλια