Ειδήσεις

Σημαντικά συμπεράσματα στην εσπερίδα του ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη"

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου η εσπερίδα με θέμα "Συνύπαρξη εξάρτησης & ψυχικής διαταραχής: Προκλήσεις - προσεγγίσεις -προοπτικές".

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ. Ε. Κλώντζας και εκπρόσωποι φορέων Ψυχικής Υγείας. Συμμετείχαν ακόμη επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, φοιτητές, εθελοντικές ομάδες και εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της διπλής διάγνωσης στην οικογένειά τους.

Τα βασικά συμπεράσματα της εσπερίδας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη" ήταν:

- Η συνεργασία των τοπικών φορέων (ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη", Ψυχιατρική Κλινική ΠΑ.Γ.Ν.Η, ΟΚΑΝΑ, Αλκοολογικό Ιατρείο ΠΑ.Γ.Ν.Η.) «είναι υποδειγματική και παραδειγματική προς όφελος των εξυπηρετουμένων και των οικογενειών τους.

- Η δικτύωση είναι η κρίσιμη παράμετρος επιτυχίας κάθε προσπάθειας και χρειάζεται διεύρυνση και συνεχή φροντίδα για τη μέγιστη αξιοποίηση ανθρώπινων και χρηματικών πόρων.

- Το Πολυδύναμο Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη" καλύπτει ένα σημαντικό κενό που υπήρχε στην ολοκληρωμένη φροντίδα ασθενών με συν-νοσηρότητα ψυχικής διαταραχής και διαταραχής χρήσης ουσιών και είναι αναγκαία η συνέχιση παροχής τέτοιων υπηρεσιών.

- Υπάρχει αναγκαιότητα σχεδιασμού ανάπτυξης των υπηρεσιών μας σε περιφερειακό επίπεδο όπως δήλωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ. Κλώντζας.

- Απαιτείται επαγρύπνηση των τοπικών κοινωνιών και ευαισθητοποίηση πάνω στις πολιτισμικές αξίες του τόπου μας, όπως τόνισε με έμφαση και ο Σεβασμιότατος μαζί με την επιστημονική κοινότητα».

Τέλος οι υπεύθυνοι του ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη" μέσω της ανακοίνωσής τους ευχαριστούν «την Περιφέρεια Κρήτης για τη συμβολή της στη συνδιοργάνωση, τους ομιλητές, κ. Μουζά, κ. Σβορώνο και κ. Μπάστα, το Εμπορικό Επιμελητήριο Ηράκλειου για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας "Καστελλάκη", την εταιρεία Guru Advertising και συγκεκριμένα τον κ. Δαματόπουλο Σταύρο για τη δημιουργία της πρόσκλησης και τη αφίσας δωρεάν, την ομάδα γονέων του ΠΨΚ και τον υπόλοιπο Σύλλογο Γονέων του ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη" για την προετοιμασία του μπουφέ, την ομάδα των εθελοντών του ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη", για την υποστήριξη στον κομμάτι της υποδοχής».

Σχόλια