default-image

Υπογραφή σύμβασης για έργα στο οδικό δίκτυο Μαλεβιζίου

Κρήτη
Υπογραφή σύμβασης για έργα στο οδικό δίκτυο Μαλεβιζίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προγραμματική σύμβαση με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ για τη συντήρηση-αναβάθμιση του οδικού δικτύου Μαλεβιζίου συνυπέγραψαν σήμερα Πέμπτη στην Περιφέρεια ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Ειδικότερα θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης ασφαλτικών οδοστρωμάτων σε δημοτικούς δρόμους και κυρίως στη δημοτική οδό Αμμουδάρα-Ληνοπεράματα, που σε συνδυασμό με την εκτέλεση του έργου της Δυτικής Περιμετρικής οδού Παγκρητίου Σταδίου που ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης θα εξυπηρετήσει και θα λειτουργήσει ως βασικός οδικός άξονας εισόδου-εξόδου της τουριστικά ανεπτυγμένης περιοχής της Αμμουδάρας αποσυμφορώντας την βεβαρημένη κυκλοφοριακά λεωφόρο 62 Μαρτύρων.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, πρόκειται για χρηματοδότηση από το υπουργείο Υποδομών, με υπογραφή του πρώην υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο περιφερειάρχης τόνισε επίσης ότι «θα υπάρξουν ανάλογες χρηματοδοτήσεις και σε άλλους δήμους της Κρήτης. Εμείς θέλουμε να "τρέξουν" τα έργα αυτά, να απορροφήσουμε κονδύλια που ανήκουν στο νησί. Οπωσδήποτε αυτής της κατηγορίας έργα αναβαθμίζουν την οδική ασφάλεια, και την ποιότητα ζωής των κατοίκων στην ενδοχώρα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ευχαριστώντας τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, δήλωσε: «Υπογράψαμε σήμερα με τον κ. Αρναουτάκη μια πολύ σημαντική προγραμματική σύμβαση για να υλοποιήσουμε ένα έργο πνοής για το Μαλεβίζι και ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 500 χιλιάδες ευρώ για τη συντήρηση των βασικών αξόνων του Γαζίου και της Αμμουδάρας, που έχει καταντήσει ένας "καρόδρομος". Με το έργο, θα ανακατασκευαστεί ο συγκεκριμένος δρόμος, θα φρεζαριστεί, θα "πέσουν" καινούργια ασφαλτικά, θα φτιαχτούν νέα πεζοδρόμια κ.λπ. Σε αυτή τη σύμβαση θα υπάρξει και ένα κομμάτι που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, και αναφέρομαι στον κεντρικό δρόμο Γαζίου, από το σημείο που ενώνεται με το δρόμο του ΒΟΑΚ μέχρι περίπου την πλατεία του Δημαρχείου. Αν περισσέψουν χρήματα, που θα εξαρτηθεί για παράδειγμα από την έκπτωση στο έργο, θα φτιάξουμε και τον κεντρικό δρόμο στο Τσαλικάκι. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη Κρήτης για την προσπάθεια που έκανε και αυτός, για να τελειώνουμε γρήγορα αυτή την διαδικασία, να προλάβουμε την τουριστική σεζόν. Αυτό είναι το άγχος μας, γιατί, αν αρχίσει η τουριστική περίοδος που αναμένεται να είναι καλή, τότε θα είναι δύσκολο να κατασκευαστεί το έργο χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Ευελπιστώ ότι τα πράγματα θα πάνε καλά».

Στη σημερινή υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης παραβρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μαλεβιζίου Άρης Σαλούστρος, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Μαλεβιζίου Θανάσης Κύρκος, ο πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Γαζίου Γιάννης Κοτσυφός, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Υποδομών Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Παπαδάκης, η πολιτικός μηχανικός Περιφέρειας Κρήτης Γιάννα Μαραγκάκη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Φίλιππος Σαββάκης, ο πρόεδρος της ΔΟΚΑΠΑΜ Γιώργος Μαρκατάτος, και ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΜ Γιώργος Κουγιουμουτζάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News