default-image

Ανοίγει το Δημοτικό Σχολείο των Βοριζίων

Κρήτη
Ανοίγει το Δημοτικό Σχολείο των Βοριζίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστρέφουν στα θρανία του σχολείου τους οι μαθητές του Δημοτικού Βοριζίων. Μετά από δέσμευση του δημάρχου Φαιστού ότι έως τις 26 Απριλίου οι αρμόδιοι θα έχουν στα χέρια τους την απάντηση για τη στατικότητα του σχολείου και ότι σε ένα μήνα θα στηθούν προκάτ αίθουσες στον προαύλειο χώρο του, αποφασίστηκε το άνοιγμα του σχολείου των Βοριζίων.

Μάλιστα, το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα γίνει συντήρηση των αιθουσών από το Δήμο για να επιστρέψουν οι μαθητές, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για να αποφασιστεί σε ποιο σημείο θα χτιστεί το νέο σχολείο του χωριού, όπως ζήτησε και ο δήμαρχος της περιοχής, προκειμένου να προχωρήσουν οι μελέτες.

Σε περίπτωση, δε, που δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις, το σχολείο θα κλείσει οριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι γονείς σταμάτησαν με δική τους πρωτοβουλία τη λειτουργία του σχολείου, καθώς το μάθημα γινόταν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, ενώ και το ετοιμόρροπο κτίριο δεν μπορούσε παρά να προκαλέσει έντονη ανησυχία για τη σωματική ακεραιότητα των 80 αθώων παιδικών ψυχών που φοιτούν στο σχολείο.

Έτσι, ενώ οι εκπαιδευτικοί του σχολείου βρίσκονταν καθημερινά στη θέση τους, οι μαθητές δεν προσέρχονταν για να κάνουν μάθημα στο σχολείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News