default-image

Μακάβριο πέρα-δώθε στα νεκροταφεία του Ηρακλείου

Κρήτη
Μακάβριο πέρα-δώθε στα νεκροταφεία του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον πιο τραγικό τρόπο, συγγενείς νεκρών ενημερώθηκαν χθες το πρωί ότι σταματούν οι ταφές στους οικογενειακούς τάφους στο ιστορικό για την πόλη του Ηρακλείου νεκροταφείο του Αγίου Κωνσταντίνου, λίγες ώρες μάλιστα πριν την ταφή των αγαπημένων τους προσώπων!  

Απίστευτα γεγονότα, με τις οικογένειες των δύο ηλικιωμένων που έφυγαν από τη ζωή να ταλαιπωρούνται αφάνταστα και να αναζητούν μέσα στον πόνο τους απαντήσεις, είτε μεταβαίνοντας στη Λότζια, είτε στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης, είτε τηλεφωνώντας στους υπεύθυνους του νεκροταφείου ή και σε δικηγόρους!

Για απάνθρωπη στάση από πλευράς Δήμου Ηρακλείου κάνει λόγο ο κ. Μηνάς Μαρκουλάκης, ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών, ο οποίος επίσης έπεσε από τα σύννεφα, καθώς οι ταφές στους οικογενειακούς τάφους γίνονταν κανονικά, με πρόσφατη αυτή, όπως είπε, του πρώην περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Καμπέλη στις 17 του μηνός, αλλά και μιας που έγινε τρεις μέρες αργότερα.

Όπως τόνισε ο κ. Μαρκουλάκης, δεν υπήρξε καμία απολύτως ενημέρωση από το Δήμο Ηρακλείου προς τα γραφεία τελετών, τα οποία προχώρησαν κανονικά τις προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως δημοσιεύσεις σε τοπικές εφημερίδες, τοιχοκολλήσεις αγγελτηρίων, κ.ά.

Συνέπεια, συγγενικά και φιλικά πρόσωπα των εκλιπόντων να μεταβαίνουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή στο νέο κοιμητήριο, ενώ άλλοι να το πληροφορούνται κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας στον Ιερό Ναό του ιστορικού νεκροταφείου.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κηδείας μιας ηλικιωμένης 85 ετών, τα αγαπημένα πρόσωπα της οποίας ενημερώθηκαν πέντε ώρες πριν την κηδεία για τις... αλλαγές, όπως συνέβη και με τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών κ. Μαρκουλάκη.

Μάλιστα, μετά την κηδεία στο νέο κοιμητήριο, επέστρεψαν ξανά στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, διότι απέναντι από το κοιμητήριο προσφέρονταν οι καφέδες!

«Χθες, στις 8:30 το πρωί, ενημέρωσα έναν υπάλληλο του νεκροταφείου για την ταφή σε οικογενειακό τάφο, με τα πράγματα να κυλούν φυσιολογικά, όπως άλλωστε και τις προηγούμενες μέρες, ενώ γύρω στις 11 της ίδιας μέρας ενημερώθηκα από τον προϊστάμενο του κοιμητηρίου ότι σταματούν οι ταφές στους οικογενειακούς τάφους. Αυτό είναι απάνθρωπο», τόνισε στη "Νέα Κρήτη" ο κ. Μαρκουλάκης.

«Ζήσαμε δραματικές στιγμές. Είναι... για γέλια», σχολίασε η κ. Μαρία, συγγενής της 85χρονης εκλιπούσας, η οποία ενημερώθηκε στο παρά πέντε για την... ενεργοποίηση της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, του 2008!

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Καραντινός απάντησε ότι εφαρμόζουν σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δικαιώνει το Δήμο, μετά από προσφυγή δεκάδων Ηρακλειωτών που ζητούσαν την ακύρωση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πάντως, ο κ. Καραντινός δε γνώριζε ότι συνεχίζονταν κανονικά οι ταφές στους οικογενειακούς τάφους, λέγοντας ότι "κακώς" γίνονταν, αφήνοντας αιχμές προς τον κλάδο των γραφείων τελετών, υποστηρίζοντας ότι το... γνώριζαν, κάτι που διαψεύδει ο κ. Μαρκουλάκης.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News