default-image

Φίμωσαν και λήστεψαν ηλικιωμένη (video)

Κρήτη
Φίμωσαν και λήστεψαν ηλικιωμένη (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εφιάλτης που έζησε η 85χρονη Ευαγγελία Κουλιτζάκη μέσα στο σπίτι της στις Αρχάνες Ηρακλείου κρατά ξάγρυπνους όλους τους ηλικιωμένους κατοίκους της περιοχής. Το νέο κύμα επιδρομών ληστών σε σπίτια ηλικιωμένων έχει σπείρει πανικό και ανασφάλεια, καθώς τα κρούσματα μόνο σπάνια δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Η άτυχη ηλικιωμένη έχει να κλείσει μάτι από το περασμένο Σάββατο. Δεν μπορεί να σβήσει από τη μνήμη της τον τρόμο που έζησε όταν αντίκρισε τους ληστές στο προσκεφάλι της. Η 85χρονη είναι το θύμα της πιο πρόσφατης εισβολής κουκουλοφόρων, οι οποίοι δε δίστασαν να τη φιμώσουν και να την τρομοκρατήσουν για να αρπάξουν 35 ευρώ και ένα χρυσό σταυρό.

«Ξύπνησα γιατί ένιωσα να με πιέζουν. Άνοιξα τα μάτια μου, είδα τις σκιές και είπα "Παναγία μου, όνειρο είναι;". Μου έκλεισαν το στόμα και με κρατούσαν», περιγράφει η κ. Ευαγγελία με το φόβο ζωγραφισμένο ακόμη στο πρόσωπό της. Αν και καθηλωμένη, προσπαθούσε να αντιδράσει. «"Μη φωνάζεις", μου λέγανε, "μη φωνάζεις, δε θα σε πειράξουμε, μόνο δώσε μας τα λεφτά"».

Οι ληστές είχαν σπάσει νωρίτερα το τζάμι στην είσοδο του σπιτιού της 85χρονης που μένει μόνη της στις παρυφές του οικισμού των Αρχανών. Βάζοντας μέσα το χέρι του ο ένας από τους δράστες, άνοιξε την πόρτα με το κλειδί που ήταν πάνω στην κλειδαριά. Μέχρι να ξυπνήσει το θύμα, είχαν κάνει το σπίτι γης Μαδιάμ, ψάχνοντας τα συρτάρια και τα ντουλάπια. Οι δύο κουκουλοφόροι ζητούσαν επίμονα χρήματα. Δε δίστασαν να τρομοκρατήσουν την ηλικιωμένη γυναίκα για να αρπάξουν τα λιγοστά υπάρχοντά της, όμως η ίδια δεν είχε τίποτα να τους δώσει εκτός από 35 ευρώ που υπήρχαν στο πορτοφόλι της και ένα χρυσό σταυρό.

Η κυρία Ευαγγελία βγήκε στο δρόμο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και άρχισε να καλεί σε βοήθεια τους γείτονες που έτρεξαν να τη βοηθήσουν. Οι γείτονες είδαν και έπαθαν για να τη συνεφέρουν. Παρά το σοκ, η ίδια περιγράφει ένα ψηλό και ελαφρώς αδύνατο άτομο, το οποίο την κρατούσε φιμωμένη, και ένα δεύτερο άνδρα πιο κοντό και σχετικά εύσωμο. Παρά την έρευνα του χώρου από τη Σήμανση, δεν εντοπίστηκαν ευρήματα, καθώς οι δράστες φορούσαν τόσο κουκούλες όσο και γάντια.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_nm9w3ro8/

Οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των Αρχανών δεν κρύβουν την οργή τους, καθώς οι δράστες τούς βάζουν στο στόχαστρο ακόμη και για μικρά ποσά, όπως τα 35 ευρώ που είχε η 85χρονη στο πορτοφόλι της, αλλά και την αγωνία τους για μια ενδεχόμενη νέα εισβολή στα σπίτια τους. Εξάλλου, τα κρούσματα μόνο μεμονωμένα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News