Ειδήσεις

Ενδείξεις ότι ο Βαγγέλης είναι ζωντανός

Συνεχίζεται το θρίλερ για τον εντοπισμό του Ρεθυμνιώτη φοιτητή Σχολής Γαλακτοκομικής Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος σπούδαζε στα Ιωάννινα, με τα ίχνη του να αναζητούνται εδώ και μέρες. Η πολύκροτη υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, έχοντας κινητοποιήσει όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα, σε επικοινωνία που είχαμε με το γενικό αστυνομικό διευθυντή Ηπείρου, υποστράτηγο Κώστα Τρομπούκη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια, δεν έκρυψε την οργή του για δημοσιεύματα τα οποία τον φέρνουν να έχει δώσει συνέντευξη, σύμφωνα με την οποία υποστήριξε ότι ο 20χρονος εξαφανίστηκε οικειοθελώς και ότι αποσυνδέει την εξαφάνιση με το ενδεχόμενο να έχει πέσει θύμα bullying από συμφοιτητές του και δη Κρητικούς.

Ο κ. Τρομπούκης μάς ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε υποστήριξε κάτι τέτοιο, προσθέτοντας ότι όλα τα ενδεχόμενα για τις συνθήκες της εξαφάνισης του φοιτητή παραμένουν μέχρι και σήμερα ανοικτά. Ενθαρρυντικό στην υπόθεση είναι ότι ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τα στοιχεία και τις ενδείξεις που υπάρχουν, επιβεβαιώνει ότι ο φοιτητής είναι εν ζωή, ενώ στην ίδια συνομιλία μας εξήγησε ότι βάσει των ίδιων στοιχείων προκύπτει ότι ο φοιτητής δε βρίσκεται στην Ήπειρο.  

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην ίδια συνομιλία ο γενικός αστυνομικός διευθυντής δεν έκρυψε το γεγονός ότι αυτά τα δημοσιεύματα έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., πόσω μάλλον όταν σε λίγες εβδομάδες ακολουθούν οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Στο μεταξύ, με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ολόκληρη η Ελλάδα το θρίλερ της εξαφάνισης του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη από τα Ιωάννινα, όπου φοιτούσε.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Είκοσι ολόκληρες ημέρες έχει να δώσει σημάδι ζωής ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης. Ήταν 6 Φεβρουαρίου όταν τα ίχνη του 20χρονου χάθηκαν ξαφνικά από τη Γαλακτοκομική Σχολή, όπου φοιτούσε στα Ιωάννινα, και έκτοτε έρχονται στο φως στοιχεία που συγκλονίζουν, με την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του να περιμένουν εναγωνίως ένα θετικό νέο, ένα στοιχείο που θα ρίξει φως στο μυστήριο της εξαφάνισής του.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το βράδυ της Τρίτης οι έρευνες για τον αγνοούμενο 20χρονο φοιτητή επικεντρώθηκαν στην Αττική. Και αυτό διότι μία γυναίκα στον Πειραιά ισχυρίστηκε ότι είδε τον Βαγγέλη ή κάποιον που του έμοιαζε και ο οποίος φορούσε την μπλούζα που εκείνος φορούσε την ημέρα της εξαφάνισής του στη στάση του ηλεκτρικού σταθμού στον Πειραιά. Όπως είπε, ζητούσε χρήματα ευγενικά γιατί ήθελε να βγάλει εισιτήριο και ότι ερχόταν από τα Γιάννενα. Ωστόσο, η αναζήτηση του νεαρού δεν έχει αποφέρει ακόμα αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος την περασμένη εβδομάδα εξέδωσε εγκύκλιο ούτως ώστε να διεξαχθούν έρευνες σε μονές ανά την επικράτεια για το νεαρό.  

Μαρία Αντωνογιαννάκη

Σχόλια