default-image

Ο Στ. Αρναουτάκης μιλά για ζητήματα άμεσης προτεραιότητας

Κρήτη
Ο Στ. Αρναουτάκης μιλά για ζητήματα άμεσης προτεραιότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους υπουργούς Γιώργο Σταθάκη και Χρήστο Σπίρτζη τα αιτήματα των δημάρχων της Κρήτης περί έκτακτης κρατικής επιχορήγησης καθώς οι ζημιές σε οδικό δίκτυο, πρωτεύον και αγροτικό, και σε λοιπές υποδομές λόγω της παρατεταμένης βροχόπτωσης είναι πολύ μεγάλες και η οικονομική κατάσταση των Δήμων δεινή.

Τα αιτήματα συνοδεύονται από τα απαραίτητα τεχνικά δελτία που οι Δήμοι απέστειλαν στην Περιφέρεια σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

«Έπαινοι στην Κρήτη για τη διαχείριση των απορριμμάτων»

Τους επαίνους της αρμόδιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής που συνεδρίασε στη Αθήνα για την παρουσίαση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων στην Κρήτη εισέπραξε η Περιφέρεια, που με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου απέρριψε τις προτάσεις για τη δημιουργία εργοστασίου καύσης.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης στο Ράδιο 9,84, το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων θα έχει δημόσιο χαρακτήρα, ενώ μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να έχει δοθεί και η έγκριση δημοπράτησης των χώρων σε Αμάρι και Χερσόνησο.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015 εκτός απροόπτου, σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται και η τοποθέτηση αναδόχου.

Αεροδρόμια και ΒΟΑΚ επί τάπητος στα αρμόδια υπουργεία, σύμφωνα με τον Στ. Αρναουτάκη

«Ταύτιση απόψεων» προκύπτει μέχρι στιγμής, λέει ο Σταύρος Αρναουτάκης, με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη για τις υποδομές που απαιτούνται στην Κρήτη, το διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι, τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του αεροδρομίου Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" καθώς και τον εκσυγχρονισμό του ΒΟΑΚ αλλά χωρίς την επιβολή διοδίων.

«Επιτακτικά τα αιτήματα», σύμφωνα με τον ίδιο, της Περιφέρειας και προς την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και τη στήριξή του ακόμα και μέσα από έργα υποδομών, όπως φράγματα και λοιπά εγγειοβελτιωτικά.

Κατηγορηματικός ο περιφερειάρχης και για την εισροή κονδυλίων προς την Περιφέρεια Κρήτης, επισημαίνοντας ότι η Κρήτη δεν έχασε και δε θα χάσει. Κατηγορηματικός παράλληλα με το νοικοκύρεμα των οικονομικών της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News