default-image

Φλώρινα: Ελεύθερη στη φύση η μικρή Ζωή, η ορφανή αρκούδα

Φλώρινα: Ελεύθερη στη φύση η μικρή Ζωή, η ορφανή αρκούδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ζωή, η μικρή ορφανή αρκούδα που φρόντιζε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επί 10 μήνες επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες στο φυσικό της περιβάλλον.

Η μικρή Ζωή έχασε τη μητέρα της σε ηλικία μόλις τριών μηνών. Σώθηκε χάρη στην ευαισθησία των υπαλλήλων της Δασικής Υπηρεσίας Καστοριάς που την εντόπισαν τον περασμένο Απρίλιο και ειδοποίησαν άμεσα τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ.

«Παρά τις προσπάθειες που έγιναν η μητέρα της Ζωής δεν βρέθηκε και έτσι η Ζωή μεταφέρθηκε άμεσα στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ» τονίζεται από την οργάνωση. «Εκεί, τη φροντίδα της ανέλαβε το ειδικευμένο προσωπικό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ προσπαθώντας να της διδάξουν τα μυστικά της φύσης που δεν πρόλαβε να μάθει από τη μητέρα της».

Όπως ανακοίνωσε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, πριν από λίγες ημέρες «η επιστημονική ομάδα της μη κυβερνητικής οργάνωσης με την πολύτιμη συνδρομή των καθηγητών της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Νατάσας Κομνηνού και Γιώργου Καζάκου, ολοκλήρωσε με επιτυχία την επανένταξη της Ζωής στη φύση. Η επιχείρηση διήρκεσε αρκετές ώρες και πραγματοποιήθηκε υπό δύσκολες συνθήκες εξαιτίας της έντονης χιονοκάλυψης στη δασική περιοχή στην οποία μεταφέρθηκε».

Τοποθετήθηκε σε σημείο που βρίσκεται σε φυσικό βιότοπο αρκούδας για να περάσει την περίοδο του χειμέριου ύπνου. Όταν ξυπνήσει, περίπου στα μέσα Μαρτίου, θα είναι μία ελεύθερη αρκούδα. Μάλιστα θα φέρει πάνω της ένα ειδικό κολάρο - πομπό που θα μεταδίδει το στίγμα της κι έτσι η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα μπορεί να την παρακολουθεί ολόκληρο το 24ωρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News