Ειδήσεις

Εύσημα στην Περιφέρεια Κρήτης από την Ε.Ε. Περιβάλλοντος

Στην Περιφέρεια Κρήτης έδωσαν τα εύσημά τους, τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος, για τον σχεδιασμό διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Τα εύσημα για τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης στο θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων έδωσαν σήμερα στην Αθήνα στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και στους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Νίκο Καλογερή και Βιργινία Μανασάκη τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που οργάνωσαν την 1η συνάντηση για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Στη συνάντηση στην οποία  συμμετείχαν και άλλες Περιφέρειες, η ηγεσία της Περιφέρειας Κρήτης και το στέλεχος της Ελένη Καργάκη παρουσίασε τον αναθεωρημένο και επικαιροποιημένο Περιφερειακό  σχεδιασμό-ορθές πρακτικές της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς η Κρήτη είναι η μοναδική  Περιφέρεια στη χώρα που έχει προχωρήσει σε ένα τέτοιο σχεδιασμό.  

Μάλιστα στην τοποθέτηση του ο κ.  Aurel CIOBANU DORDEA, Διευθυντής, Γενικής Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χαρακτήρισε την Περιφέρεια Κρήτης ως φάρο και βιτρίνα για όλη την Ελλάδα για τον σχεδιασμό της πάνω στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Επίσης τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τις προσπάθειες της χώρας μας για την απόκτηση των υποδομών που απαιτούνται για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Σχόλια