Ειδήσεις

Στο Ηράκλειο ο προσυνεδριακός διάλογος των αιρετών

Ξεκίνησε στο Ηράκλειο η πρώτη από τις επτά προσυνεδριακές εκδηλώσεις διαλόγου αιρετών σε όλη την Περιφέρεια, ενόψει του επικείμενου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ το οποίο θα πραγματοποιηθεί 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική με θέμα "Η αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες μπροστά", στο οποίο αναμένεται να τεθεί το νέο στρατηγικό σχέδιο δράσεων και πρωτοβουλιών που θα καθορίσει την πορεία του θεσμού για τα επόμενα χρόνια.

Η συνεδριακή εκδήλωση ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis.

Κατά την έναρξη των εργασιών ομιλία απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ενώ ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός απηύθυνε καλωσόρισμα.  

Θα ακολουθήσει συζήτηση για δύο θεματικές ενότητες:

? Για το νέο ΕΣΠΑ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με εισηγητή τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και πρόεδρο της Επιτροπής ΕΣΠΑ Γιώργο Πατούλη.

? Για την ανάπτυξη και την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας με εισηγητή τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ειδική ενότητα συζήτησης αποτελούν τα τοπικά ζητήματα, στη διάρκεια της οποίας  θα μιλήσουν οι αιρετοί των δήμων Κρήτης.

Στις επτά προσυνεδριακές εκδηλώσεις διαλόγου θα παρουσιαστούν οι θέσεις των δεκαπέντε θεματικών  Επιτροπών της ΚΕΔΕ και θα κατατεθούν οι απόψεις των συμμετεχόντων που θα αποτελέσουν το αντικείμενο διαβούλευσης και των αποφάσεων του ετήσιου συνεδρίου.

Οι θεματικές ενότητες αφορούν: το ΕΣΠΑ, την ανάπτυξη και υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την αγροτική ανάπτυξη, τις ορεινές περιοχές, θέματα παιδείας-νεολαίας, αθλητισμού, την απασχόληση και την κοινωνική οικονομία, την υγεία και την κοινωνική πρόνοια, την τουριστική ανάπτυξη, τη νησιωτική πολιτική, θεσμικά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, ζητήματα ισότητας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, χωροταξίας, υποδομών και περιβάλλοντος, καθώς και ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Παράλληλα ανά περιφέρεια θα συζητηθούν τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους δήμους, τα οποία και αυτά θα συμπεριληφθούν στα τελικά κείμενα των θέσεων της ΚΕΔΕ για το τακτικό συνέδριο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της προσυνεδριακής εκδήλωσης στο Ηράκλειο (ξενοδοχείο Aquila Atlantis, Υγείας 2, αίθουσα ΜΙΝΩΣ ΙΙ):

Η αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες μπροστά

09:00 - 10:00: Διαπίστευση - εγγραφή συνέδρων

10:00 - 10:30:

-Καλωσόρισμα προέδρου Π.Ε.Δ. Κρήτης κ. Βασίλη Λαμπρινού, δημάρχου Ηρακλείου

-Χαιρετισμός προέδρου Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργου Πατούλη, δημάρχου Αμαρουσίου

10:30 - 11:00: Εισηγήσεις:

-Προέδρου Επιτροπής Ανάπτυξης & Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, δημάρχου Τρικκαίων

-Προέδρου Επιτροπής Ε.Σ.Π.Α. κ. Γιώργου Πατούλη, δημάρχου Αμαρουσίου

11:00 - 17:00: Τοποθετήσεις - ερωτήσεις συνέδρων

Υποστήριξη εμπειρογνωμόνων

17:00 - 17:30: Συμπεράσματα - Λήξη εργασιών

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συνεδρίαση:

Σχόλια