Ειδήσεις

Λουκέτο στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου επ' αόριστον

Την αναστολή των πρωταθλημάτων επ' αόριστον αποφάσισε ο Σταύρος Κοντονής. Ο υφυπουργός ανακοίνωσε μέτρα στους φορείς του ποδοσφαίρου και η επανέναρξη των αγώνων θα εξαρτηθεί από το πότε θα εφαρμοστούν.

Στη συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τους Γιώργο Μποροβήλο (πρόεδρος Super League), Σπύρο Καλογιάννη (πρόεδρος Football League) και Βαγγέλη Τοπολιάτη (αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ) έγινε γνωστό ότι τα εθνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου διακόπτονται επ' αόριστον.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε στους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου τα μέτρα πάταξης της βίας και τους κατέστησε σαφές πως τα πρωταθλήματα θα επαναρχίσουν μόνο όταν αρχίσουν να δρομολογούνται τα όσα συζητήθηκαν σήμερα...

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου θα διακοπούν μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες για ηλεκτρονικό εισιτήριο και κάμερες ασφαλείας σε όλα τα γήπεδα, αλλά και η μετατροπή των συνδέσμων σε λέσχες.  

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, αφού είχε πάρει την έγκριση του Αλέξη Τσίπρα, ενημέρωσε τους ποδοσφαιρικούς φορείς για την απόφασή του.

Επίσης ζήτησε από τους ποδοσφαιρικούς φορείς να βοηθήσουν ώστε να λυθεί το πρόβλημα της βίας.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, προχώρησε στην εξής δήλωση: ''Είχα μια συνάντηση με τις αρχές που διοργανώνουν τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Τους εξέφρασα τη δυσάρεστη θέση που βρίσκεται η κυβέρνηση για να πάρει μέτρα για την πάταξη της βίας.

Σε παλιότερη συνάντηση είχαν συμφωνήσει μαζί μας στο κομμάτι αυτό. Θα συναντηθώ με το προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και στις 18.00 με τον Πρωθυπουργό, που θα είναι προϊόν αυτών των συναντήσεων''.

Ο πρόεδρος της Superleague, Γιώργος Μποροβήλος, δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Ζητήσαμε από τον υπουργό να τιμωρούνται και τα φυσικά πρόσωπα. Υποσχέθηκε να δει θετικά το θέμα. Θα γίνει και νέα συνάντηση, αφού τα όσα συζητήσαμε θα πάνε στα διοικητικά συμβούλια της Superleague και της Football League. Ο κ. Κοντονής ζήτησε να δει άμεσες θέσεις από τις ομάδες, ώστε να αποφασίσει για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Δε μίλησε για άμεση εφαρμογή ο υπουργός, αλλά για θέματα που είναι να δρομολογηθούν. Η αλήθεια είναι ότι εμείς από πλευράς χρόνου πνιγόμαστε. Δεν υπάρχουν ημερομηνίες, αλλά κάποια πράγματα είναι πάνω από ημερομηνίες. Τα όσα έγιναν στο διοικητικό συμβούλιο της Superleague την Τρίτη (24/2), αλλά και τα επεισόδια στο ντέρμπι ασφαλώς δε θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση από τα όσα είπαμε με τον κ. Κοντονή».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Football League Σπύρος Καλογιάννης είπε: «Έγινε μία συζήτηση με τον υφυπουργό. Καταθέσαμε τις θέσεις μας για τη Football League και μας μετέφερε ότι έχει διάθεση να ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα όταν κρίνει ότι μερικά πράγματα θα αλλάξουν. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να διορθωθούν, αλλά με τις παρούσες συνθήκες δεν είναι σκόπιμο να μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δε μας είπε για πόσο καιρό θα διακοπούν τα πρωταθλήματα. Μίλησε για επ' αόριστον διακοπή. Θα σας πει ο ίδιος περισσότερα.

Εμείς θα κάνουμε ένα συμβούλιο για να βρούμε μία λύση στο θέμα των συνδέσμων, αν και εμείς στη Football League δεν έχουμε πολλούς. Οι δικές μας ημερομηνίες είναι περιορισμένες, γιατί έχουμε πλέι οφ και πλέι άουτ και θα αναγκαστούμε να παίζουμε ως τον Ιούλιο...».

.

Σχόλια