default-image

Το ΠΑΜΕ για τα προβλήματα ωρομισθίων στις ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ

Κρήτη
Το ΠΑΜΕ για τα προβλήματα ωρομισθίων στις ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα προβλήματα των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στις σχολές ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Ηρακλείου, που καλεί όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη στήριξή τους στους απλήρωτους εκπαιδευτικούς απαιτώντας μεταξύ άλλων να τους καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα χωρίς καμία περικοπή του ωρομισθίου και να μονιμοποιηθούν όλοι οι ωρομίσθιοι «που εργάζονται πολλά χρόνια με αυτό το απαράδεκτο καθεστώς».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Για άλλη μια φορά φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, οι σχολές ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ, στελεχώθηκαν με ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, με μεγάλη καθυστέρηση, με τους πρώτους να προσλαμβάνονται στις 10 Νοέμβρη και κάποιους στα μέσα Δεκέμβρη, αντί για τις αρχές Σεπτέμβρη όπου και άνοιξαν οι σχολές του ΟΑΕΔ, με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ.

Από τότε, όλοι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί παραμένουν απλήρωτοι και έρχονται αντιμέτωποι με την εξαθλίωση, καθώς δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.

Ταυτόχρονα, οι λιγότερες μέρες εργασίας, λόγω της καθυστερημένης πρόσληψης, έχουν σαν αποτέλεσμα πολλοί εκπαιδευτικοί να μην μπορέσουν το καλοκαίρι να μπουν στο ταμείο ανεργίας. Αυτά τα ελάχιστα, όμως, χρήματα του επιδόματος ανεργίας είναι το μοναδικό έσοδο για τους περισσοτέρους τους μήνες της ανεργίας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο αρμόδιος πάρεδρος (Ελεγκτικό Συνέδριο- υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών), σε διάφορες περιφέρειες της χώρας, αρνήθηκε να εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ, με το "αιτιολογικό" ότι δεν έχει προβλεφθεί μείωση στο ωρομίσθιό τους, αντίστοιχη με τη μείωση των μισθών που προέβλεπε το νέο μισθολόγιο για τους μόνιμους, δημόσιους υπάλληλους!

Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και το υπουργείο Εργασίας μέσω του εκπροσώπου του, ο οποίος επικαλέστηκε τη "νομιμότητα" και την αναγκαία εφαρμογή των μνημονιακών νόμων.

Στο δίκαιο αίτημα των ωρομισθίων του ΟΑΕΔ να καταβληθούν τα δεδουλευμένα χωρίς καμία περικοπή του ωρομισθίου η κυβέρνηση βρίσκεται απέναντι και ουσιαστικά άναψε το "πράσινο φως" για τη μείωση του ωρομισθίου των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ, με την πρόθεσή της να εφαρμόσει στο ακέραιο τους μνημονιακούς νόμους.

Χωρίς καμία ανοχή, χωρίς καμία αναμονή χρειάζεται τώρα οργάνωση του αγώνα με σκοπό τη διεκδίκηση για την ανάκληση των απωλειών.

Να βγουν συμπεράσματα για τις δυνάμεις για το ρόλο του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού που εκφράζεται μέσω της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚΗ που πρόσφατα καλούσαν σε συλλαλητήρια στήριξης αυτής της κυβέρνησης βάζοντας το κίνημα σε ρόλο χειροκροτητή των διαπραγματεύσεων μεταξύ των αφεντικών.

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ στέκεται αλληλέγγυα στα δίκαια αιτήματα των ωρομισθίων του ΟΑΕΔ και καλεί όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να εκφράσουν με κάθε τρόπο την στήριξη τους και να απαιτήσουμε:

* Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.

* Να μη γίνει καμιά περικοπή στο ωρομίσθιο.

* Να προβλεφθεί επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ωρομισθίους εκπαιδευτικούς, για όλους τους μήνες της ανεργίας.

* Να μονιμοποιηθούν επιτέλους όλοι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, που εργάζονται πολλά χρόνια με αυτό το απαράδεκτο καθεστώς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News